Hírek


„Az emberi életet óvni komoly feladat, amelyhez a megfelelő eszközök is szükségesek”
2017. december 15. 19:22

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December tizenötödikén a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert - mintegy 23 millió forint értékű - eszközöket, felszereléseket.

Gyerekek öltöztették ünnepi díszbe a tűzoltó laktanyákat
2017. december 15. 12:28

Saját kézlenyomattal ellátott díszek, csillogó tobozok, füzérek varázsolták immáron karácsonyfává a somogyi tűzoltó laktanyák fenyőfáit. Hároméves hagyomány a megyében, hogy óvodások ily módon ajándékozzák meg a tűzoltókat, megköszönve azt, hogy karácsonykor is vigyáznak rájuk és családjukra.

Az égiek közbenjárását kérték a szerencsés vonulásokhoz Marcaliban
2017. december 14. 15:12

Szolgálatba állt a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az új HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000-es típusú gépjárműfecskendő, amelyet a mai napon Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános és Fazekas Krisztián református lelkipásztor szentelt fel.

Erős szél fákat döntött ki Somogyban
2017. december 12. 15:58

A hajnali óráktól kezdve a megye több pontján is a tűzoltók segítségét kérték, az erős szél által kidöntött fák, letört faágak eltávolításához volt szükség az egységek beavatkozására.

Gépjárművek ütköztek Somogyjádon
2017. december 12. 07:59

Három személyautó és egy betonszállító teherautó ütközött Somogyjád belterületén, a Fő utcában hétfőn este. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítő-vágóval szabadították ki a beszorult sérültet. A mentők két sérültet vittet kórházba. Fotó: Kaposvár HTP

Kiégett egy személyautó Somogyaszalónál
2017. december 09. 16:03

Somogyaszaló és Mernye között gyulladt ki a jármű, amelynek utasai időben kiszálltak az autóból, így nem sérültek meg. A kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tulajdonos elmondása szerint tegnap a járművön világítási problémák jelentkeztek, de azt kijavították. Fotó: Kaposvár HTP

Újabb önkénteseket készítettek fel a váratlan helyzetekre
2017. december 09. 15:33

40 órás képzésen sajátította el tizennégy - fonyódi, látrányi, balatonboglári és budapesti – önkéntes a tűzoltó alaptanfolyam tudnivalóit, Siófokon. A mai sikeres vizsgát követően jogosulttá váltak a tűzoltási és műszaki mentési feladatokban való részvételre.

Ha „ég a keze alatt a munka”, a vizet kerülje!
2017. december 08. 13:22

Tűzmegelőzési céllal indított road show-t a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, felhívva a megye lakosságának figyelmét arra, hogy a lakástüzek fele a konyhában keletkezik, miközben a tragédiák megelőzhetőek.