Hírek


Katasztrófavédelmi ifjúsági tábor Balatonföldváron
2019. július 16. 15:14

A hagyományteremtés szándékával, első alkalommal nyitotta meg kapuit június végén a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a balatonföldvári NARO Campingben. A táborban négy héten keresztül, heti váltásokban összesen csaknem száz 10 és 14 év közötti gyerek tud kikapcsolódni és nyaralni.

Nádasba csapódott egy autó Balatonkeresztúrnál
2019. július 16. 09:02

Letért az úttestről és nagy sebességgel a nádasba hajtott egy személygépkocsi a 7-es főút 160-as kilométerszelvényénél, Balatonkeresztúr térségében hétfő délután.

A marcali tűzoltók eloltották a lángokat.
2019. július 16. 07:58

Hétfőn délelőtt kigyulladt egy hulladéktárolásra használt, körülbelül hetven négyzetméter alapterületű, több helyiségből álló melléképület Marcaliban, a Dózsa György utcában.

Új vízszállítóval gyarapodott a marcali tűzoltóság
2019. július 15. 15:55

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására július tizenkettedikén. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállítót és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor járművet is átadtak.

Négy újonnan kiképzett tűzoltó kezdi meg szolgálatát Somogyban
2019. július 15. 14:26

A nemrégiben esküt tett tűzoltókat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes köszöntötte a mai napon.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 13:15

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Égett egy lakóház Somogydöröcskén
2019. július 15. 10:17

Hétfő hajnalban teljes terjedelmében égett egy lakóház Somogydöröcskén, a Keleti utcában.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások
2019. július 15. 08:20

17 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén Somogy megyében. Többnyire baleseteket követő műszaki mentéseknél és néhány kisebb tűzesetnél volt szükség a tűzoltók munkájára.