Hírek


„Csak közös erővel lehet sikeres a tűzmegelőzés”
2018. március 19. 19:27

2017-ben új célcsoportok megkeresésével tovább szélesítette megelőzési célú tevékenységét a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. Az ország harmadik legaktívabb bizottságnak bizonyult a somogyi, amely 131 rendezvényen figyelmeztette a lakosságot az adott időszak veszélyeire – hangzott el a bizottság mai értekezletén.

„Nekünk munka, neki álom”
2018. március 19. 19:01

A 23 éves Hegedüs Zoltán egyike volt azon pályázóknak, akik a mai napon kipróbálhatták magukat „álommunkájukban”. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság örömmel csatlakozott idén azon munkáltatók köréhez, akik lehetőséget biztosítanak fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű embereknek arra, hogy megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről ők csak álmodoznak.

Munkában a szivattyúk és a motorfűrészek
2018. március 18. 16:45

Főként a dél-somogyi településeken volt szükség a tűzoltók beavatkozására a nagy mennyiségben lehulló csapadék miatt az elmúlt huszonnégy órában. A vízelvezetők megteltek, néhol az udvarokba is betört a víz. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült megóvni a lakóházakat. Mostanra majd' mindenütt befejezték a szivattyúzást a tűzoltók.

Senki sem sérült meg a jutai balesetben
2018. március 18. 09:06

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy személyautó szombat délután a Juta és Kaposvár közötti úton. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesetben senki sem sérült meg. Fotó: Kaposvár HTP

„Tanulnunk kell őseinktől, ahogy tanulnunk kell a hibáikból is”
2018. március 14. 15:41

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére és hőseire március tizennegyedikén. Az ünnepségen gratuláltak azon kollégáknak, akik a központi rendezvényen kaptak elismerést.

Az idén hétszázmillió forintra emelkedik az önkéntesek támogatása
2018. március 13. 14:58

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek április 11-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Füsttel teli épületben trenírozták az önkénteseket
2018. március 13. 13:53

Önkéntes tűzoltó egyesületeknek tartottak szakmai napot Nagyatádon. A képzés a füsttel telített, zárt terekben történő tűzoltói beavatkozás gyakorlására orientálódott.

Munkában a szivattyúk és a szikracsapók
2018. március 13. 13:21

Balesethez, vízzel feltelt pincékhez, valamint szabadtéri tüzekhez is riasztották tegnap a somogyi tűzoltókat, ugyanakkor a mentőknek is több alkalommal nyújtottak segítséget.