Hírek


419 lépcsőfok vezette győzelemre a somogyi tűzoltót
2018. május 18. 09:18

Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Kiállítva a somogyi gyerekek hősei
2018. május 17. 15:36

Hét kategóriában hirdetett győztest a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára beküldött munkák értékelését követően.

Megnyílnak a laktanyák kapui
2018. május 15. 14:37

Idén is nyílt nappal várja a kicsiket és a nagyokat a katasztrófavédelem gyermeknap alkalmából.

Rendőrök és tűzoltók a Dráva-kupa döntőjében
2018. május 14. 10:55

Folytatva az évtizedes hagyományt, a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség idén is megszervezte a Dráva-Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó bajnokságot. A cél ezúttal is a sportbaráti kapcsolatok erősítése volt a tűzoltóságok, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai között.

Munkában a szivattyúk Nagyatádon
2018. május 14. 10:32

A vasárnap délután hirtelen, nagy mennyiségben lehulló csapadékot nem tudta elvezetni az árokrendszer, s az esővíz a Szabadság utca környékén gyűlt össze, betört a lakóházak udvarába és a pincékbe.

Hat tűzeset és tizennégy műszaki mentés a hétvégén
2018. május 14. 10:17

Az árokpart aljnövényzete és személyautó is lángra kapott a hétvégén a megyében. Volt, aki a tiltás ellenére égette el a növényi hulladékot belterületen, ezért hívták a tűzoltókat. Ugyanakkor balesetet szenvedett autósok mentését végezték a megye egységei, majd a hirtelen nagy mennyiségben lezúduló eső adott munkát a tűzoltóknak Dél-Somogyban.

Sportszerű versenyen Törökkoppány szerezte a legtöbb érmet
2018. május 12. 15:17

Az évek óta nagy riválisnak számító Kadarkút, Igal és Törökkoppány mellett, Nagybajomból, Szentbalázsról, Ádándról és Karádról is érkeztek csapatok a mai körzeti önkéntes tűzoltó versenyre, amelynek ezúttal Látrány adott otthont.

A bajba jutott állatokon segítettek a város önkéntes tűzoltói
2018. május 12. 07:27

Beleesett hét vadkacsa a városligeti tó szűrőaknájába péntek délután Kaposváron.Az állatok az akna mélysége miatt nem tudtak maguktól kijönni. A bajba jutott szárnyasok kimentésére a város önkéntes tűzoltóit riasztották, akik egymás után emelték vissza a kacsákat a tóba. Az állatok sértetlenül úszták meg a kalandot. Fotó: KÖTÉL ÖTE