Hírek


Kisteherautó szenvedett balesetet Balatonvilágoson
2019. június 19. 09:51

Lesodródott az úttestről és egy út menti fának ütközött egy kisteherautó kedd reggel Balatonvilágoson a Dózsa György úton.

Intenzív szúnyoggyérítés – 436 településen, százezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten
2019. június 17. 19:21

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem engedik meg.

Felborult és kigyulladt egy kamion a sztrádán
2019. június 17. 15:58

Oldalára borult egy gyümölcsöt szállító kamion, fülkéje pedig kigyulladt az M7-es autópálya 177-es kilométerszelvényénél, Szegerdő térségében, a főváros felé vezető irányban.

21 alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén
2019. június 17. 08:43

Főként kisebb tűzesetekhez vonultak a tűzoltók, ezen kívül műszaki mentések is előfordultak a hétvége során. A tűzoltói beavatkozásokra legnagyobb számban Siófok környékén volt szükség.

Somogyi bronzérem az országos ADR-szakmai vetélkedőn
2019. június 14. 11:57

Június 11-13. között harmadik alkalommal rendezték meg Balatonföldváron a Hotel Jogarban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyesáru-szállításhoz kapcsolódó országos szakmai vetélkedőjét, amelyen a Somogy megyei csapat harmadik helyezést ért el.

Villanyoszlopnak hajtott egy autó Somogyfajszon
2019. június 14. 08:36

Somogyfajszon a Petőfi Sándor utcában fa villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi. A csütörtök reggeli balesetet követően a műszaki mentést a marcali hivatásos tűzoltók végezték. Az ütközés erejétől kettétört a fa villanyoszlop, amelyet az áramszolgáltató szakemberei kicseréltek.

A sínek mellett égett az aljnövényzet
2019. június 13. 12:32

A kadarkúti és a böhönyei önkormányzati tűzoltókat a jákói vasútállomás közelébe riasztották szerda délután, ahol a vasút mentén égett a száraz aljnövényzet. Az egységek kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A vonatközlekedés a beavatkozás ideje alatt is biztosított volt.

Regionális közlekedésbiztonsági verseny Taszáron
2019. június 13. 10:25

A Somogy, Tolna, Baranya és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főfoglalkozású gépjárművezetői, különleges szerkezelői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ ismereteiket és vezetéstechnikai tudásukat a taszári repülőtéren tegnap.