Hírek


Hatékonyan működött a katasztrófavédelem Somogyban
2014. január 27. 20:08
A január havi kirendeltség-vezetői értekezleten a tervezett napirendi pontokon túl a péntek-szombati hóhelyzetet értékelte dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A somogyiak többsége odafigyelt a figyelmeztető előrejelzésekre, ennek ellenére számos esetben riasztották a megyei tűzoltó egységeket bajba jutott autósok mentéséhez.
A kirendeltségvezetők megosztották egymással tapasztalataikat, majd a megyei katasztrófavédelmi igazgató feladatként határozta meg számukra, hogy a jövőben a vasúti közlekedés zavartalansága miatt kiemelt figyelmet kell fordítani ezen a területen is a megelőzésre. Dr. Horváth Jenő hangsúlyozta: az nem fordulhat elő, hogy a sínekre dőlt fák, felsővezetékeket leszakító faágak miatt órákra leálljon egy szakaszon a vasúti közlekedés. Ezért ellenőrizni fogják a katasztrófavédelem munkatársai a kritikus helyeket, ha kell, kötelezik az üzemeltetőket a veszélyes fák eltávolítására.
Majd az ezredes megköszönte a hivatásos állomány munkáját,helytállását, elismerően nyilatkozott az önkéntesek példamutató szolgálatteljesítéséről is.

Fotós: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Kapcsolódó képek:

Hatékonyan működött a katasztrófavédelem Somogyban Hatékonyan működött a katasztrófavédelem Somogyban Hatékonyan működött a katasztrófavédelem Somogyban
>>> További képek a galériában <<<