Hírek


A tavaszi tél munkát adott a somogyi tűzoltóknak is
2017. április 20. 15:46
A havazás és az erős szél következtében a megyében számos helyen tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A somogyi tűzoltóegységek jellemzően útra és villanyvezetékre dőlt fákat távolítottak el.

A vihar következtében a reggeli óráktól kezdve 16 esetnél avatkoztak be a somogyi tűzoltók, két balesetnél végeztek műszaki mentést. Egy alkalommal a mentőknek nyújtottak segítséget, a rossz útviszonyok miatt ugyanis nem tudták megközelíteni a sérült házát. A kaposvári hivatásos tűzoltók gyalogosan közelítették meg a helyszínt, majd a beteget a mentőautóhoz vitték, akit ezt követően kórházba szállítottak. 13 alkalommal pedig kidőlt fákat és leszakadt faágakat távolítottak el az egységek.

Marcaliban, Öreglaknál, Csömend és Somogyvár külterületén, Pusztakovácsiban, Porrogszentpálon, valamint Juta és Hetes között fa dőlt az útra, a forgalmi akadályt önkormányzati és hivatásos egységek távolították el az úttestről. Nagyatádon veszélyesen megdőlt egy fa a Honvéd utcában, s félő volt, hogy a közeli lakóházra dől, ezért a város hivatásos tűzoltói ledarabolták azt. Balatonvilágoson és Újvárfalván villamos vezetékre dőlt fa okozott problémát. A tűzoltói beavatkozás ideje alatt a Balaton parti városban 17 nyaralóban nem volt áram, míg Újvárfalván hét háztartást érintett az áramkimaradás.  


 

Kapcsolódó információk: