Hírek


Regionális havaria gyakorlat Somogyban
2017. április 21. 13:29
Hat megye (Somogy, Veszprém, Fejér, Zala, Baranya és Tolna) katasztrófavédelmi igazgatóságának iparbiztonsági főfelügyelői, felügyelői és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közös kárfelszámolási- és külső kommunikációs, regionális gyakorlatot szervezett Fonyódon.

A gyakorlat feltételezése szerint Magyarországon nagyon erős zivatarzóna vonult át délnyugatról északkelet felé. A zivatarzóna centruma elérte a DRV Zrt. működési területeit. A viharkárok következtében megszűnt a Nyirádi Vízelosztó Központ áramellátása, s az üzemzavar következtében tartósan megszűnt a vízszolgáltatás. A gyakorlat célja az volt, hogy az érintett szervezetek gyakorolják az együttműködés különböző formáit, a helyreállítási feladatokat priorizálják, majd azok megoldásában közreműködjenek. Szempont volt a nyilvánosság tájékoztatásának megszervezése is.

A részleges irányítószervi gyakorlat során a szolgáltató életbe léptette a cselekvési és értesítési rendjét. Tapasztalatokat gyűjtöttek arról, hogy mennyi idő alatt, milyen módon azonosítják a hibát, ahogy azt is, hogy hány fővel és milyen technikával képesek beavatkozni. Gondoskodtak a településvezetők és az érintett szervezetek értesítéséről. Vázolták a tevékenység irányítási központ feladatit is hasonló helyzetekben, amikor a lakosságot érintő eseményekre (áramkimaradás, vízszolgáltatás kimaradásra) reagálni kell.

 


 

Kapcsolódó képek:

Regionális havaria gyakorlat Somogyban Regionális havaria gyakorlat Somogyban