Hírek


Balesetek és szabadtéri tüzek megyeszerte
2017. június 16. 11:06
Kisebb avartüzek oltásához vonultak a megye tűzoltói csütörtökön, míg Berzencén balesetet szenvedett járművek mentését végezték, Csurgón egy kigyulladt járműhöz riasztották a somogyi egységeket.

Begyulladt a nádas és a száraz aljnövényzet Siófok, Dózsa György utcájában. A füst az autópálya forgalmát nem zavarta. A siófoki tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a tüzet. 

Nagykorpád és Lábod közötti az árokpart növényzete égett, amelynek oltásához a nagyatádi hivatásos tűzoltókat riasztották; míg Osztopán külterületén a kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoztak a kis területen lángra kapó növényzet oltásán. 

Másfél hektáron lángolt az avar és a bozótos Siófok Péter-Pál utcájában. A tűz több zártkerti ingatlant is érintett, de az épületeket nem veszélyeztette. Az eset személyi sérülés nem történt. A tüzet 3 vízsugárral és kéziszerszámokkal a siófoki egységek eloltották. 

Egy családi házzal egybeépített melléképület kapott lángra Kaposváron, a Jutai úton csütörtök délután. A kaposvári hivatásos tűzoltók gyorsan megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet. A tűzesetben az épület tulajdonosa könnyebben megsérült.

Két személygépkocsi karambolozott Berzencén, az Ady Endre utcában. A berzencei önkéntes tűzoltók elvégezték az áramtalanítást. A balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították.

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Töreki pihenőben kigyulladt egy lakókocsi hátsó kereke. A pihenőben tartózkodó kamionsofőrők a tüzet eloltották. A siófoki tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a járművet és egy vízsugárral visszahűtötték a meghibásodott alkatrészeket. 

Péntekre virradó éjjel kigyulladt egy nyerges szerelvény traktora, Csurgón. A jármű teljes terjedelmében égett, s a lángok veszélyeztették a közeli lakóépületeket is. A tűz következtében károsodott a pótkocsi. A csurgói önkormányzati és a nagyatádi hivatásos tűzoltók végül két vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

A hajnali órákban Nagybajomnál árokba hajtott egy kisteherautó, amellyel méhkaptárakat szállítottak. A baleset következtében több méhkaptár megsérült, a méhek veszélyeztették az arra haladók testi épségét. Ezért méhbefogó segítségét kérték a helyszínre. A gépjármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, valamint több méh megcsípte. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. Fotó: Nagyatád és Siófok HTP


 

Kapcsolódó képek:

Balesetek és szabadtéri tüzek megyeszerte Balesetek és szabadtéri tüzek megyeszerte Balesetek és szabadtéri tüzek megyeszerte
>>> További képek a galériában <<<