Hírek


Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a somogyi tűzoltók is
2017. július 14. 17:19
A nagyatádi tűzoltók remekelnek lépcsőfutásban, ezt bizonyították az I. Restart-Zalaszám Extreme TV-torony futáson is, ahol a versenyzőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a megyeszékhely TV-tornyának ötven méteren lévő kilátószintjére.

A megmérettetésre közel hatvan hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltó érkezett az ország minden pontjáról, hogy teljesítsék a kihívásokkal teli versenytávot. A toronyfutás legfiatalabb indulója húsz, míg legidősebb indulója hatvanegy éves volt.

A versenyzőknek még a lépcsőfutás előtt három feladatot kellett leküzdeniük. Először egy palánkot kellett átugraniuk, majd egy tréleren lévő akadályok mentén kellett egy sérült személyt imitáló bábut a célhelyre mozgatniuk, ezt követően lassító sikán leküzdésével értek el a Tv torony lábához. Innen indult az ötven méter meghódítása, azonban a felfutás során is több helyen szűkítések nehezítették a tűzoltók menetelését a kilátószinten elhelyezett célig.

A versenyzők több kategóriában indultak, életkoruknak megfelelően. A táv leküzdéséhez a leggyorsabb versenyzőnek nem kellett egész három perc. 

Eredmények:

I. korcsoport férfi (18-29 év)

       1. Horváth Dániel (Nagyatád HTP)

       2. Németh Gergely Pápa HTP

       3. Badar Ádám Csongrád HTP

III. korcsoport férfi (35-39 év)

  1. Kiss János (Nagyatád HTP)
  2. Léber Zoltán Siklós HTP
  3. Tóth Attila Gödöllő HTP

 


 

Kapcsolódó képek:

Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a somogyi tűzoltók is Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a somogyi tűzoltók is Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a somogyi tűzoltók is
>>> További képek a galériában <<<