Hírek


Két tűzeset, 7 közúti baleset a hétvégén
2017. szeptember 11. 14:16
Árokba borult és karambolozó autók mentéséhez riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat, de kukoricatáblára veszélyt jelentő hulladék égetése és elfüstölt elektromos berendezések miatt is tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

A 67-es főúton, Somogyaszalónál borult fel egy személygépkocsi péntek este. A kaposvári hivatásos tűzoltók végezték a helyszínen a műszaki mentést, csörlő segítségével kiemelték az autót az árokból. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Balatonkeresztúr térségében, a 7-es főút Iskola utcai szakaszánál egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze szombaton délelőtt. A járműveket két szabadnapos tűzoltó áramtalanította. A marcali hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, ahol egy ember könnyebben megsérült.

Zamárdinál is egy kisteherautó és egy személygépkocsi karambolozott a Gábor Áron utca és a Vécsey Károly utca kereszteződésében. A baleset két könnyű sérültjét a mentők a siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kórházba szállították. Az egység áramtalanította az összetört járműveket.

Répáspusztánál villanyoszlopot döntött egy személyautó. Az ütközés következtében az oszlop kettétört. Nagyatádon telefonoszlopot tört ki egy autó, amelynek utasai sérülés nélkül megúszták az esetet. A leszakadt vezeték mindkét helyszínen veszélyeztette a közlekedést, ezért a hiba kijavításáig a tűzoltó egységek biztosították a helyszínt.

A KÖTÉL Egyesületet egy szarvast gázoló autó mentéséhez riasztották vasárnap hajnalban.  A Kaposvár külterületén történt baleset során személyi sérülés nem történt.  

Füsttel telítődött egy felsőmocsoládi családi ház vasárnap hajnalban. A lakóház egyik szobájában az elektromos berendezések gyulladtak meg. A ház lakói - 3 gyermek és 4 felnőtt – időben elhagyta az épületet, senki sem sérült meg. A kaposvári hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett átvizsgálták a lakóházat, kihozták a károsodott bútorokat, átszellőztették, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet.

Böhönyén úgy égette az összehordott hulladékot egy helybéli, hogy a tüzet magára hagyta, s a lángok a szomszéd kukoricatáblájára is veszélyt jelentettek. A település önkormányzati tűzoltói ezért eloltották a magára hagyott tüzet.

Hétfő hajnalban a siófoki hivatásos tűzoltók újabb árokba hajtott autó mentéséhez vonultak Siófok-Kilitire. 

Fotó: Kaposvár HTP (1-3. kép Somogyaszaló), Nagyatád HTP (4-6.kép), Marcali HTP (7-8. kép Balatonkeresztúr), Siófok HTP (9-10. kép Siófok-Kiliti)

 


 

Kapcsolódó képek:

Két tűzeset, 7 közúti baleset a hétvégén Két tűzeset, 7 közúti baleset a hétvégén Két tűzeset, 7 közúti baleset a hétvégén
>>> További képek a galériában <<<