Hírek


„A legnagyobb hősök, a mindennapok hősei”
2018. február 14. 14:18
A somogyi polgárok mindig és minden helyzetben számíthatnak a tűzoltókra, ezt bizonyította Uri Balázs és Czeider Bálint tűzoltó főtörzsőrmester. Egy korábbi tűzeset során tanúsított helytállásukért kaptak ma elismerést a megyei műveletirányítók, a Somogy Megyei Kormányhivatalban.

2017. november 4-én tűz keletkezet a megyei rendőr-főkapitányság épületében. A tevékenység irányítási központban dolgozó két műveletirányító tűzoltó – miközben kollégáik riasztották a kaposvári hivatásos egységeket – a konyha felé haladva magukhoz vették az összes kézi tűzoltó készüléket, majd védőruha nélkül, saját testi épségüket is kockáztatva megkezdték a tűzhelytől induló lángok elfojtását. Öt porral oltó kiürítése után a fali tűzcsaphoz léptek és vízzel verték le az álmennyezetet is elérő lángokat. A megyeszékhely egységeinek már csak az épület átvizsgálását és szellőztetését kellett végrehajtania.

A gyors reagáló képességükhöz és a helyes döntés meghozatalához gratulált Neszményi Zsolt, kormánymegbízott a mai napon a két tűzoltónak. Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő szerint nem véletlenül olyan magas a tűzoltók iránti bizalmi index. Wéber Antal tűzoltó dandártábornok büszkeséggel fogadta a gratulációkat kollégái nevében is. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője Uri Balázs és Czeider Bálint tűzoltó főtörzsőrmestert bátor cselekedetükért a Somogy megyei tűzoltók teljes állománya elé példaként állította.

- 310 ezer ember biztonságáért dolgoznak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében – ezt már Molnár Gábor rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány mondta. Az ezredes úgy fogalmazott: hőstett volt, amit a két tűzoltó véghez vitt. Hiszen nem tétlenkedtek, közbeléptek, ha nem teszik az egész épület leéghetett volna. Somogyban egyébként is kiemelkedően gördülékeny a munka a rendőrök és a tűzoltók között, ezért is köszönetet mondott a rendőrfőkapitány.  

A két műveletirányító referens a hősies helytállásukért ajándékcsomagot és emlékplakettet vehetett át.


 

Kapcsolódó képek:

>>> További képek a galériában <<<