Hírek


Visszahúzódott a víz a somogyi lakóházak udvaráról
2018. március 09. 13:39
12 helyszínen okozott problémát a felgyülemlett csapadék tegnap Somogyban. A legtöbb segélykérő hívás Böhönyéről érkezett, míg a legnagyobb tűzoltói létszámot igénylő eset Nagyatádon történt.

Böhönyén családi házak pincéjében, szerelőműhelyben és kazánházakban állt fél méter magasan a víz. A helyi önkormányzati tűzoltók szivattyúzták ki az esővizet az épületekből, megóvva azok állagát. 

Nagyatád Széchenyi utcájában 13 kis- és egy nagy teljesítményű szivattyút állítottak munkába a tűzoltók, megóvva ötven családi házat a víztől. Lábodról, Segesdről, Görgetegről, Bolhásról és Berzencéről is érkeztek önkéntes tűzoltók, segítve a nagyatádi hivatásos tűzoltók munkáját. Mintegy negyven tűzoltó majd egy egész napos munkájának köszönhetően péntek reggelre eltűnt a víz a lakóházak udvaráról és az árkokból is. A tűzoltók munkájukat egy helyi mezőgazdasági vállalkozó is segítette, aki tartályos autóival a környező földekre szállította a vizet. A szivattyúk percenként 15 ezer liter vizet emeltek át a közeli Malom-árokba. Az éjszaka folyamán sem állt le a nagy teljesítményű szivattyú, óránként 440 köbméter vizet távolított el az árkokból. Péntekre normalizálódott a helyzet a somogyi településeken.


 

Kapcsolódó képek:

Visszahúzódott a víz a somogyi lakóházak udvaráról Visszahúzódott a víz a somogyi lakóházak udvaráról Visszahúzódott a víz a somogyi lakóházak udvaráról
>>> További képek a galériában <<<