Hírek


Tűzesetek hétvégéje
2018. április 16. 14:34
Lángoló járművek, kigyulladt szeméthalom és szabadtéri tűz miatt kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvége folyamán.

Péntek este az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonendrédnél gyulladt ki egy kisteherautó. A hűtőgépek szállító járműben ketten utaztak, a tűz észlelésekor lehúzódtak és időben kiszálltak a gépjárműből, így nem sérültek meg. A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már lángolt az egész jármű, a tüzet két vízsugárral fojtották el.

Szombaton este Fonyód közelében gyulladt ki egy személygépkocsi az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon. A jármű utasai itt sem sérültek meg. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók fojtották el a lángokat, a jármű azonban teljesen kiégett.

A 67-es út mellett, Mernye és Mernyeszentmiklós között mintegy 20 négyzetméteres területen, másfél méter magasra összehordott gumik égtek. A kaposvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral dolgoztak a lángok továbbterjedésének megfékezésén. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette, széthúzta a szeméthalmot így sikerült a még izzó részeket is eloltani.

Kaposvár Honvéd utcájában egy szelektív hulladékgyűjtőben keletkezett tűz. A lomtalanítás miatt kihelyezett bútorok is lángra kaptak a szemétgyűjtő mellett. A tűz közvetlen közelében egy személyautó is parkolt, ami kismértékben sérült. A kiérkező kaposvári egység eloltotta a tüzet, és a még ép szeméttárolókat biztonságos távolságba vitte.

Balatonszemesen kis területen égett az összehordott növényi hulladék, s a közeli nádast veszélyeztette. A balatonboglári tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Fotó: Siófok és Kaposvár HTP


 

Kapcsolódó képek:

Tűzesetek hétvégéje Tűzesetek hétvégéje Tűzesetek hétvégéje
>>> További képek a galériában <<<