Hírek


Az égiek áldását kérték a szerencsés vonulásokhoz Barcson
2018. április 16. 15:17
Szolgálatba állt a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az új HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000-es típusú gépjárműfecskendő, amelyet a mai napon Sas Rudolf esperes plébános és Szép Sándor lelkész szentelt fel.

Örömét fejezte ki ünnepi beszédében Szászfalvi László országgyűlési képviselő, mint mondta, Barcs és környékén élők segítségére a jövőben a korábbinál jóval modernebb és több - négyezer liter - víz szállítására kifejlesztett gépjárműfecskendő vonul. Mielőtt azonban első bevetésére indulna a barcsi tűzoltóság legújabb gépjárműfecskendője, az égiek áldását kérték az egyházak képviselői és mondtak imát a vonuló állományért.

A jármű kulcsát Wéber Antal tűzoltó tábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át Vidák Balázs tűzoltó őrnagy részére. A barcsi tűzoltóparancsnok bemutatta a gépjárműfecskendő felépítését és funkcióit a vendégeknek. 


 

Kapcsolódó képek:

Az égiek áldását kérték a szerencsés vonulásokhoz Barcson Az égiek áldását kérték a szerencsés vonulásokhoz Barcson Az égiek áldását kérték a szerencsés vonulásokhoz Barcson
>>> További képek a galériában <<<