Hírek


AKÁCIÓ - felkészülni a biztonságos nyaralásra!
2018. június 14. 16:09
A Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolás diákjainak tartottak ma előadást a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói. A diákok megismerhették azt a műszaki mentő szert, amelyet az elmúlt napok viharos időjárása miatt számos esetben riasztottak, de megtudhatták, hogy a balesetekhez is ez a gépjármű vonul legtöbbször. A gyerekek hallhattak a nyáron rájuk leselkedő veszélyekről is.

A nyári időszakban a hosszabb csapadékmentes, száraz-meleg időjárási viszonyok következtében az erdei avar, az árokpart száraz aljnövényzete könnyen lángra lobbanhat, ezért hívjátok fel szüleitek figyelmét, hogy a még égő cigarettacsikket semmi esetben se hajítsák el! – hangzott el az iskola napköziseinek tartott előadáson. Az alsó tagozatos diákok tisztában vannak vele, hogy a tűz nem mindig jó barát és oda kell figyelniük, ha például szalonnasütéshez tüzet gyújtanak szüleikkel. Ám azt a kerti parti befejeztével el is kell oltani, hiszen az másnap, sőt harmadnap ugrótüzek forrásaként is újraéled. Ami még fontos, hangzott el a tájékoztató során: hogy mindannyian tisztában legyenek a vízparton tartózkodás során.

Kiderült: a tanulók többsége ismeri a viharjelzést, amely gondoskodik a biztonságukról a Balatonnál. A tűzoltók felhívták a figyelmüket arra, hogy a legnagyobb veszélyt a hirtelen lecsapó nagy erejű szél jelenti a magyar tengernél, ezért ha a viharjelzők meglehetősen gyors jelzéseit észlelik, akkor hagyják el a vizet és húzódjanak biztonságos helyre. A gyerekeknek szirénaszó jelezte az utolsó kicsengetés közeledtét.  


 

Kapcsolódó képek:

AKÁCIÓ - felkészülni a biztonságos nyaralásra! AKÁCIÓ - felkészülni a biztonságos nyaralásra! AKÁCIÓ - felkészülni a biztonságos nyaralásra!
>>> További képek a galériában <<<