Hírek


Még mindig tart a szúnyoggyérítés a Balatonnál
2018. július 10. 10:43
Tizenkét somogyi településen, mintegy négyezer hektáron gyérítik a szúnyogokat keddtől csütörtökig.

Az országos szúnyoggyérítési program előző hetében az időjárás miatt korábban elmaradt kezeléseket pótolták a Balaton környéki települések egy részén és a Dráva mentén. A változékony idő miatt a Balaton környékén a kezelések egy része elmaradt, ezek pótlását a szakemberek erre a hétre tervezték be. 

Az előrejelzések szerinti meleg időszakban a szúnyogok fejlődése felgyorsul, így az ország számos régiójában fokozott szúnyogártalom várható.
 
A szúnyoggyérítéshez használt készítmények alkalmazását a közegészségügyi hatóság hagyta jóvá, azoknak a hatóanyagát az Európai Unió engedélyezte. Az egyes permetezéseket a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei engedélyezik, a gyérítés hatékonyságát pedig szakértők ellenőrzik. Ahol a permetezés nem volt eredményes, ott a kivitelezők megismétlik az eljárást.
 
www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.


 

Kapcsolódó információk: