Hírek


Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák!
2019. január 03. 14:38
A vágott fenyőfa a meleg szobában gyorsan kiszárad. Sokan Vízkereszt elmúltával is meghagyják a karácsonyfát, amely veszélyessé válhat.

Fontos, hogy az ünnepek elteltével a kiszáradt fenyőn már ne gyújtsuk meg a maradék csillagszórót. A karácsonyfák gyúlékonysága napról napra nő, s egy szikra is pillanatok alatt lángra lobbanthatja azt!

Égő karácsonyfa oltását csak akkor szabad megkezdeni, ha a rajta lévő elektromos égősor csatlakozóját már a dugaljból kihúztuk! Saját testi épségünket azonban ne veszélyeztessük! A mellékelt videóban is jól látható, hogy a nyílt láng közelében lévő gyúlékony anyag és a kiszáradt fenyő néhány másodperc alatt lángra lobban. Ilyen esetben sose kíséreljük meg mi az oltást, hívjuk a tűzoltókat a 112-es segélyhívószámon!

Száraz karácsonyfa pár pillanat alatt leég, a helyiség percek alatt kiég - VIDEO

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a gyertyákat, a karácsonyfán a csillagszórókat egy percre se hagyják felügyelet nélkül!

 


 

Kapcsolódó képek:

Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák! Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák! Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák!
>>> További képek a galériában <<<