Hírek


Idén is Kékestetőn síeltek a tűzoltók
2019. február 08. 12:47
Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn összegyűlik több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyt.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg csütörtök reggel. Az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak. Az erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban keresztülvezető pályán dr. Antalicz-Gergelics Natália a leggyorsabbnak bizonyult korcsoportjában.
  
A tűzoltók sí- és snowboardversenye délután fél kettőkor kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel. A síelők között a somogyi Óvári Timót az ötödik lett, dr. Póhn Gabriella a harmadik, dr. Antalicz-Gergelics Natália szintén ötödik helyen zárta a versenyt. A snowboard versenyen a siófoki Rostás Zsolt a 10 legjobb idővel végzett.


 

Kapcsolódó képek:

Idén is Kékestetőn síeltek a tűzoltók Idén is Kékestetőn síeltek a tűzoltók Idén is Kékestetőn síeltek a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<