Hírek


Szélvihar tépázza a fákat! Legyünk körültekintőek!
2019. február 12. 15:52
Kálmáncsánál, Öreglaknál és Lábodnál is szükség volt a tűzoltók beavatkozására, mert útra és vasúti sínekre dőlt fák akadályozták a közlekedést. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, amely balesetet is okozhat.

Kálmáncsa külterületén egy 50 centiméter átmérőjű nyárfa dőlt az útra, s teljes szélességében elfoglalta azt. A barcsi hivatásos tűzoltók feldarabolták a fát és megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során senki sem sérült meg.

Öreglak és Somogyvár között is fa dőlt a sínekre, emiatt egy vonat a pályán vesztegelt. Az öreglaki önkéntes tűzoltók a vasúttársaság munkatársainak segítségével közelítették meg a helyszínt, eltávolították a vonat útjából a növényt, majd az folytatni tudta útját.

Mike és Lábod között is fa dőlt az útra és néhány méterrel távolabb a vadkerítésre. A nagyatádi tűzoltók nem sokkal később újabb riasztást kaptak, Lábod és Nagykorpád között is kidőlt fa okozott fennakadást.

Hogyan védekezzünk szélvihar ellen, ha szabad ég alatt tartózkodunk?

  • Járjunk körültekintően!
  • Távol haladjunk a fáktól, épületektől, hogy a letört ágak, cserepek ne okozzanak sérülést!
  • Leszakadt villamos távvezetéket megközelíteni is életveszélyes!
  • Szabadban végzett tűzveszélyes tevékenységet azonnal abba kell hagyni, a tüzet eloltani (pl. gazégetés kertben).
  • Ha az előrejelzéseket követően van rá időnk, a ház körül található fák meggyengült, letört ágait vágjuk le!
  • A ház környékéről gyűjtsünk össze és vigyünk be az épületbe minden olyan tárgyat, amit a szél felkaphat (pl. műanyag kerti bútorok, trambulin, szerszámok) – ezek ugyanis súlyos sérüléseket okozhatnak.

 

Kapcsolódó képek:

Szélvihar tépázza a fákat! Legyünk körültekintőek! Szélvihar tépázza a fákat! Legyünk körültekintőek! Szélvihar tépázza a fákat! Legyünk körültekintőek!