Hírek


Versenyezni hívjuk a diákokat, mert a tudás életet menthet
2019. február 25. 14:43
A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A négyfős csapatok a helyi megméretést követően területi szinteken, majd a legeredményesebbek az országos döntőben állhatnak rajthoz. 

Helyi fordulók időpontja és helyszíne:

2019.03.20. Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2019.03.26. Kaposvári Sportcsarnok

2019.03.27. Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2019.03.28. Lábod, Közösségi ház

 A helyi fordulók legjobbjai jutnak a területi versenyre. A megyei verseny (amely április 3-án lesz Kaposváron) két első helyezettje képviseli Somogy megyét az országos rendőr- és tűzoltónap központi rendezvényének keretén belül lebonyolítandó országos döntőn.
 
A felkészülést segítő anyagok:

 A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szabályzata és további információk a katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain, illetve a www.katasztrofavedelem.hu és a  www.mpvsz.hu honlapon érhetőek el.