Hírek


Lángok csaptak fel nádasban és szeméttelepen
2019. március 11. 11:56
Harmincegy jelzésből tizenkilenc tűzeset miatt érkezett a hétvégén a Somogy megyei tevékenység-irányítási központba, amelynek műveletirányítói önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltókat is riasztottak az káresetek felszámolásához.

Kidőlt fák eltávolítását, árokba hajtott járművek mentését is végezték a hétvégén a somogyi tűzoltók. Legtöbb esetben azonban tűzesetek miatt riasztották a tűzoltó egységeket.

Nagyatádon, Szóládnál, valamint Igalnál a nádas, Kaposváron és Barcson egy szemetes konténer, Kadarkúton, Marcaliban és Látrány külterületén egy füves terület lángolt.

Som külterületén kis területen égett a szemét egy hulladéklerakónál. A siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat, munkájukat egy erőgép is segítette.

A kéthelyi Malom utcában lángra kapott egy telephelyen a trágya. A tűz szalmabálákat veszélyeztetett. A marcali és a keszthelyi hivatásos, valamint a kéthelyi önkéntes tűzoltók több vízsugárral dolgoztak a szalmabálák védelmében. A területre egy bálahordó gép érkezett, amellyel eltávolították a bálákat az égő trágya mellől, egy homlokrakodó gép pedig az égő, izzó trágyahalmot bontotta szét.

Marcalinál egy hulladékhasznosító üzem egyik tárolójában kapott lángra a szemét, mely megolvasztotta a fém tetőszerkezetet és az oldalfalat. A marcali, keszthelyi és nagykanizsai egységek az áramtalanítás után megakadályozták tűz átterjedését a feldolgozó csarnokra és a konténerépületre. A tüzet hat vízsugárral sikerült eloltania a tűzoltóknak, munkájukat egy munkagép is segítette. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de káros anyag nem terjedt a lakott terület felé.  


 

Kapcsolódó képek:

Lángok csaptak fel nádasban és szeméttelepen Lángok csaptak fel nádasban és szeméttelepen Lángok csaptak fel nádasban és szeméttelepen
>>> További képek a galériában <<<