Hírek


Magas színvonalon a közösségért
2019. április 12. 13:03
Rendvédelemért Emlékéremmel mondott köszönetet a közösségért végzett munkájáért a kaposvári Hegedüs Zoltán tűzoltó törzszászlósnak Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke.

A Rendvédelemért Emlékérmet 2013-ban alapította a Magyar Rendvédelmi Kar azzal a céllal, hogy „elismerje a díjazottak magyar rendvédelem területén, a rendvédelem személyi állománya szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében kifejtett, valamint a rendvédelem személyi állománya körében végzett közösségfejlesztő munkáját”. A Szabó Géza ötvösmester által tervezett érmet a kar közgyűlése 2014 óta ítéli oda. 

Idén a kar választása a kaposvári Hegedüs Zoltánra esett, aki szakmai ismereteivel, jártasságával, szakszerűen és magas színvonalon végzett munkájával hozzájárult a közösség gyarapodásához, a somogyi állomány hírnevének öregbítéséhez. A szerparancsnok - elöljárói és kollégái véleménye alapján - minden esetben felelősséget vállal tevékenységéért, döntéseiért, a rá bízott állományért, a megismert szakmai eljárásokkal, módszerekkel, információkkal az elvárható legnagyobb gondossággal jár el.