Hírek


Kiemelt feladatot kapott a siófoki tűzoltó Bukarestben
2019. április 15. 14:57
Befejeződött a „Vigorous Warrior 2019” NATO nemzetközi gyakorlat Romániában, ahol a HUNOR mentőszervezet Bukarestben és Cincuban a hat műveleti nap alatt összesen kilencvenkét embert "mentett meg".

A siófoki Mészáros Ferenc, a magyar csapat „Delta” alegységének vezetője Bukarest belvárosában irányította a kutatás-mentést. Kutyákkal is keresték a romok alatt rekedt embereket, majd kutatófúrásokat végeztek. Az utolsó napon egy sérült épületrész ideiglenes megtámasztását végezte a tizenhat fős Delta, amelyet követően egy gerincsérültet mentettek ki a romok közül.

A HUNOR egészségügyi szakemberekkel kiegészült alegységei számos sikeres helyszíni osztályozást és ellátást követő kimentést hajtottak végre, többek között pincéből, beomlott födém alól, magasból, mélyből és roncsból is. A kiemelt sérülteket és áldozatokat minden esetben a román társszerveknek adták át, akik elismerően nyilatkoztak a HUNOR szakembereinek munkájáról. Teljesítményükhöz a Román Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának főigazgató-helyettese, dr. Bogdan Pop is személyesen gratulált.

A HUNOR szombaton két lépcsőben, közúton és légi úton érkezett haza.

Fotó: HUNOR


 

Kapcsolódó képek:

Kiemelt feladatot kapott a siófoki tűzoltó Bukarestben Kiemelt feladatot kapott a siófoki tűzoltó Bukarestben Kiemelt feladatot kapott a siófoki tűzoltó Bukarestben
>>> További képek a galériában <<<