Hírek


Somogyi tűzoltók festményeken és rímek közt
2019. május 14. 15:32
Lezárult az idei alkotói pályázat. 401 somogyi óvodás és iskolás rajzát, festményét, kézműves és irodalmi alkotását vette ma szemügyre a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság által felkért háromfős zsűri.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019. évi Alkotói pályázatára érkezett műveket több kategóriába sorolva értékelték a bírálók. A legkreatívabb ceruza- és ecsetforgatóknak idén a zsűri szerint az alsó tagozatos diákok bizonyultak, akiknek alkotásait élmény volt elemezni – jelentette ki Kovács Tibor, fotóriporter. Őszi Zoltán, a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusa a meseillusztrátor szemével nézte a műveket és értékelte a kreatív, ötletes alkotásokat. Sütő Ferenc, szobrászművész, a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tanára szívesen fejtegette az egyéb kézműves alkotások, valamint a rímfaragók és meseírók műveinek üzenetét.  

Siófoki, zamárdi, kaposvári, bárdudvarnoki, ordacsehi, balatonboglári, balatonszárszói és balatonszabadi óvodások, valamint barcsi, csokonyavisontai, marcali, bodrogi és kaposvári iskolások műveit vette górcső alá a szakmai zsűri. 390 szabadkézi rajz, hat kézműves alkotás, két vers és három mese közül választották ki a három-három legötletesebb, legigényesebb művet, amely a tűzvédelmi szakmai szempontoknak is megfelelt. Hogy kik kapják a legjobbnak járó díjakat és kinek az alkotása jut tovább az országos megmérettetésre, a jövő hétfői eredményhirdetésen kiderül.

 


 

Kapcsolódó képek:

Somogyi tűzoltók festményeken és rímek közt Somogyi tűzoltók festményeken és rímek közt Somogyi tűzoltók festményeken és rímek közt
>>> További képek a galériában <<<