Hírek


27 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hosszú hétvégén
2019. június 11. 09:55
Főként műszaki mentéseket végeztek a tűzoltó egységek.

Pénteken a déli órákban összeütközött két személyautó a 7-es főút 113-as kilométerszelvényénél, Zamárdi térségében. A helyszínre a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a társhatóságokkal együttműködve szabadították ki az egyik jármű utasát. A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett.

Szombat reggel kigyulladt egy huszonöt négyzetméter alapterületű faház Kaposváron, a Kiskócsag utcában. A lángok átterjedtek egy szomszédos ingatlan tetőszerkezetére is, amelyet a kaposvári hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltottak el.

Összeütközött két személyautó szombat délelőtt Siófokon, a Fő utca és a Vilma utca kereszteződésében. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték. A helyszínre a mentőket is riasztották.

Ráfutásos balesetet szenvedett három kamion és három gépkocsi szombat délután a 7-es főút M7-es autópálya fölött átvezető szakaszán Siófok térségében. A balesethez Siófokról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.

Árokba csapódott egy gépkocsi vasárnap délután a Nagyatád és Berzence közötti úton. A helyszínre riasztott nagyatádi hivatásos tűzoltók mentették ki a balesetet szenvedett gépjárművezetőt az autóból.

Fának ütközött egy gépkocsi hétfő hajnalban a 61-es főút 112-es kilométerszelvényénél, Kaposvár és Taszár határában, a körforgalomnál. A jármű vezetőjét a kaposvári hivatásos tűzoltók feszítő-vágó használatával emelték ki a roncsból.

Mintegy száz négyzetméteren ütött ki tűz hétfő délután egy hulladéklerakóban Marcali külterületén. A tűzoltók négy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A marcali hivatásos tűzoltók mellett Keszthelyről, Zalakarosról, Nagykanizsáról is érkeztek tűzoltók, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek munkáját erőgépekkel segítették, illetve teherautók is érkeztek, amelyek földdel fedték le a még füstölgő részeket a területen.

Fotó: Marcali HTP, Siófok HTP, Kaposvár HTP, Nagyatád HTP


 

Kapcsolódó információk: