Hírek


Hétvégi tűzoltói beavatkozások
2019. augusztus 12. 09:24
Somogy megyében 20 alkalommal riasztották a tűzoltókat múlt hétvégén. Főként baleseteket követő műszaki mentéseknél, valamint néhány tűzesetnél álltak helyt a megye tűzoltói. A legtöbb baleset az M7-es autópálya somogyi szakaszán történt.

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Siófok közelében lesodródott az útról, az árokba hajtott és felborult egy kisteherautó szombaton hajnalban.

Szombaton délelőtt teherautónak hajtott egy személygépkocsi az M7-es autópálya 184-es kilométerszelvényénél, Sávoly térségében, a főváros felé vezető irányban. A személyautó a belső szalagkorlát mellett fűnyírást végző járműveknek rohant. Először a munkát biztosító, ütközést elnyelő szerkezettel ellátott teherautónak hajtott, melyről lepattant és a másik sávban haladó kamion oldaláról a fűnyírást végző munkagép hátuljába csapódott. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók érkeztek a balesethez. Az egységek a sérült járművet áramtalanították, majd a rendőri helyszínelés után a roncs műszaki mentését, a közúti akadály megszüntetését és az útra folyt olaj felitatását végezték. A társhatóságok is a helyszínen dolgoztak, többek között egy mentőhelikopterre is szükség volt a balesetnél.

Szombaton késő este az M7-es autópálya 102-es kilométerszelvényénél, Siófok térségében, a Budapest felől érkező oldalon kigyulladt egy személygépkocsi motortere, a tűz az utastérre is átterjedt. Négyen utaztak a járműben, mindenki idejében ki tudott szállni. A siófoki hivatásos tűzoltók a lángoló gépkocsit egy habosított vízsugárral oltották el.

Kaposhomok, szőlővel betelepített Telekhegy külterületén egy műveletlen telken száraz avar, aljnövényzet kapott lángra vasárnap este. A tűz mintegy 150 négyzetméteres területen égett, és veszélyeztette a mellette elterülő fenyves erdőrészt, valamint a közeli présházakat is. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el.

Fotó: Marcali HTP, Siófok HTP


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi tűzoltói beavatkozások Hétvégi tűzoltói beavatkozások Hétvégi tűzoltói beavatkozások
>>> További képek a galériában <<<