Hírek


Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző az országos atlétikai bajnokságon
2019. október 04. 07:58
Húsz csapat mérte össze erejét és tudását október 3-án a Kaposvár Aréna Sportközpontban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán, amelynek immár tízedik alkalommal volt házigazdája a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nagy volt a nyüzsgés a Kaposvár Aréna környékén csütörtök reggel, sorban érkeztek az atléták és a kísérők, zajlott a nevezés. A már sokszorosan visszatérő, tapasztalt kollégák mellett szép számban jöttek a megméretésre a nemrég felszerelt fiatal versenyzők is. A megnyitóhoz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, tizenhét megyei igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesen 296 versenyzője sorakozott fel.

Házigazdaként Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a csapatokat. A tábornok kiemelte, nagy büszkeséggel tölti el, hogy ismét a megye adhat otthont az országos eseménynek. Őt követően Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója is örömét fejezte ki, hogy ismét itt rendezik meg a szervezők ezt a rangos bajnokságot. Hozzátette, reméli, hogy a résztvevők családjukkal is visszatérnek még Kaposvárra.

A versenyt Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyitotta meg. Mint elmondta, jelenleg nagyon szoros a verseny az országos pontszerző bajnokságon, ezért arra buzdította a résztvevőket, hogy minden erejükkel küzdjenek a minél jobb helyezések eléréséért.

A szurkolástól hangos atlétikapályán a versenyzők férfi és női kategóriában, hat számban mérték össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. A leglátványosabb és legemlékezetesebb erőpróbát a két záró szám, a 4x400 méteres férfi és a 4x200 méteres női váltófutás hozta.

A bajnokság végén a díjakat Wéber Antal és Berecz György adta át a helyezetteknek.

A versenyen az induló csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legeredményesebb együttesnek járó kupát Csongrád megye és a főváros előtt. A dobogóról éppen csak lemaradt Somogy megye egysége, őket pedig Győr-Moson-Sopron és Pest megye követte a sorban.

Megyei eredmények:

  1. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 483 pont
  2. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 431 pont
  3. Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 360 pont
  4. Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 353 pont
  5. Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 296 pont
  6. Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: 270 pont

Az atlétikai versennyel az idei szezon még nem ért véget, hiszen lehet még pontokat gyűjteni a Fekvenyomó Bajnokságon is, ezután pedig kiderül, melyik megye volt a legsportosabb 2019-ben.

Fotó: Kőhalmi Szilvia - Somogy MKI


 

Kapcsolódó képek:

Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző az országos atlétikai bajnokságon Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző az országos atlétikai bajnokságon Húsz csapat, csaknem háromszáz versenyző az országos atlétikai bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: