Hírek


Az Ön otthona és szerettei biztonsága a tét! Ne kössön kompromisszumot!
2018. november 16. 13:26

A kéménytüzek nagy része az égéstermék-elvezetőben lerakódott, elszurkosodott korom gyulladására vezethető vissza, ennek előzménye pedig a helytelen tűzrakás és nem megfelelő tüzelőanyag használata.

Az állampolgároknak is felelősséget kell vállalniuk saját biztonságukért
2018. november 15. 14:46

A katasztrófavédelem polgári védelmi feladatai közé tartozik a hazai települések valós veszélyeztetettségén alapuló rendszeres kockázatértékelés, a lakosság sebezhetőségére összpontosító veszélyelhárítási tervezés. Az elmúlt napokban a Balaton-parti települések védekező képességét mérte a polgári védelmi felügyelő.

Felkészülve az egyre veszélyesebb kárfelszámolásokra
2018. november 15. 08:24

A megye valamennyi tűzoltásvezetője részt vett a szerdán, Marcaliban tartott továbbképzésen, amelyet Wéber Antal tűzoltó dandártábornok nyitott meg.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Somogysámsonnál
2018. november 14. 10:24

Somogysámson és Marótpuszta között történt baleset, kedden este. A káresethez a marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és a csomagtartóban talált kutyát a helyszínre érkező rokonoknak átadták. Az eset során két ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították. Fotó: Marcali HTP

110 kilóval dobogóra állt a kaposvári tűzoltó
2018. november 12. 11:20

Székesfehérvár adott otthont a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak, köztük somogyi tűzoltók.

Tizenhárom eset a rövid hétvégén
2018. november 12. 10:25

Tizenhárom alkalommal kért tűzoltói segítséget szombat-vasárnap a megye lakossága, nyolcszor tűzeset miatt riasztották az egységeket.

Odalett a szombati vacsora
2018. november 12. 09:06

A kaposvári Arany János utcában egy konyha berendezési tárgyai gyulladtak meg szombat délután.

Szorult helyzetben egy siófoki eb
2018. november 10. 09:03

Kerítés rácsai ejtettek fogságba egy kóbor kutyát Siófokon, a Korányi Sándor utcában csütörtök reggel. A város hivatásos tűzoltói siettek a négylábú segítségére, majd feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították a rácsok közül. Az állat további sorsáért a siófoki állatvédők vállaltak felelősséget. Fotó: Siófok HTP