Hírek


Hatalmas súlyokat mozgattak a tűzoltók Székesfehérváron
2019. november 20. 11:28

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendeztek fekvenyomó versenyt november 18-án Székesfehérváron. A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét. A somogyi tűzoltók negyedik helyen végeztek az összesített csapatversenyben.

Még időben érkezett a segítség
2019. november 20. 08:18

Megcsúszott a töltésen egy mikrobusz Fonyód külterületén és félig a vízelvezető árokban állt meg.

Lesodródott az útról és felborult
2019. november 19. 08:02

Balatonendréden a Miklós dűlő közelében egy személyautó hétfőn reggel elhagyta az útpályát, az árokba hajtott és felborult. A jármű a feje tetején állt meg, és félig az úttestre lógva forgalmi akadályt képezett. A sofőrt a mentőszolgálat munkatársai segítették ki az autóból. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésben.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások
2019. november 18. 10:58

Nyugodt hétvége áll a Somogy megyei tűzoltók mögött, mindössze nyolc alkalommal riasztották az egységeket. Tűzeseteknél és műszaki mentéseknél volt szükség a tűzoltók helytállására. Két esetben érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba az elmúlt napokban.

Minden az első pillanatban dől el
2019. november 14. 15:36

Második helyezett lett a Somogy megyei csapat november 14-én Balatonföldváron a második országos ügyeleti szakmai versenyen. A résztvevők az elmúlt napokban a verseny izgalmai mellett értékes szakmai tapasztalatokkal is gazdagodtak, amelyeket a szolgálatuk során kamatoztathatnak.

Közlekedési baleset a 68-as főúton
2019. november 14. 11:01

Egy személygépkocsi festéket szállító kisteherautóval ütközött szerda délután a 68-as főúton, Szenyér térségében.

Karambol Kéthelyen
2019. november 14. 09:41

Két személyautó karambolozott szerdán este Kéthelyen, a 68-as főúton, a Hunyadi utcában. Az egyik jármű az út menti árokban az oldalára borult, a másik az úttesten fordult keresztbe.

Égnek a telefonvonalak Balatonföldváron
2019. november 13. 15:03

A tűzoltói beavatkozások ügyeleti irányítói, vagyis a döntéstámogató és információs rendszerek operatív kezelői mérik össze tudásukat november 13-14-én a Balaton parti városban. A második országos ügyeleti szakmai versenynek, ahol tizenkilenc megye és a főváros műveletirányítói vesznek részt, ismét Somogy megye ad otthont.