Hírek


Összeült a Somogy Megyei Védelmi Bizottság
2018. március 22. 15:31

2018. évi tavaszi ülését tartotta a Somogy Megyei Védelmi Bizottság, ahol az előző ülés óta elvégzett védelmi igazgatási feladatokról esett szó.

Néhány pont döntött a kaposvári továbbjutásról
2018. március 22. 14:53

Tíz állomás, két általános és hat középiskolás csapat a kaposvári katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen. A legnagyobb fejtörést a veszélyesáru-szállítással kapcsolatos elméleti kérdések jelentették a diákoknak.

Baleset egy rudli miatt
2018. március 22. 14:37

Őzcsorda haladt át a reggeli órákban a 68-as főúton, Barcs és Somogytarnóca között az arra közlekedő autósok szerint, az állatok kikerülése azonban balesethez vezetett.

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környékiek
2018. március 20. 18:49

Az időjárásra tekintettel a laktanya falain belül állították fel azt a tizenkilenc állomást a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, amelyek teljesítésével mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit húsz csapat.

Szinte semmi sem maradt a mopedautóból
2018. március 20. 18:26

A kedd reggeli órákban gyulladt ki Marcali, Kaposvári utcájában a jármű. A tulajdonos megkezdte az oltást, egy kézi tűzoltókészülékkel megpróbálta elfojtani a lángokat, de az autó menthetetlen volt.

„Csak közös erővel lehet sikeres a tűzmegelőzés”
2018. március 19. 19:27

2017-ben új célcsoportok megkeresésével tovább szélesítette megelőzési célú tevékenységét a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. Az ország harmadik legaktívabb bizottságnak bizonyult a somogyi, amely 131 rendezvényen figyelmeztette a lakosságot az adott időszak veszélyeire – hangzott el a bizottság mai értekezletén.

„Nekünk munka, neki álom”
2018. március 19. 19:01

A 23 éves Hegedüs Zoltán egyike volt azon pályázóknak, akik a mai napon kipróbálhatták magukat „álommunkájukban”. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság örömmel csatlakozott idén azon munkáltatók köréhez, akik lehetőséget biztosítanak fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű embereknek arra, hogy megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről ők csak álmodoznak.

Munkában a szivattyúk és a motorfűrészek
2018. március 18. 16:45

Főként a dél-somogyi településeken volt szükség a tűzoltók beavatkozására a nagy mennyiségben lehulló csapadék miatt az elmúlt huszonnégy órában. A vízelvezetők megteltek, néhol az udvarokba is betört a víz. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült megóvni a lakóházakat. Mostanra majd' mindenütt befejezték a szivattyúzást a tűzoltók.