Hírek


Gyorsabban, precízebben a magasban
2019. szeptember 13. 13:41

Európai uniós projekt keretében új eszközzel gyarapodott Marcali város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága. A KEHOP-1.6.0-15-2017-00025 azonosítószámú, Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén elnevezésű uniós projektből finanszírozott eszközt szeptember 12-én vehette át a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az új kosaras emelőgépnek is köszönhetően a legmodernebb technika vigyázza a Balaton környékén élők és a nyaralók biztonságát.

A somogy megyei csapat nyerte a Katasztrófavédelmi Mobil Laborok területi versenyét
2019. szeptember 13. 12:30

Csütörtökön a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság volt a házigazdája a katasztrófavédelmi mobil laborok területi versenyének. Az Árpádtetőn, négy különböző helyszínen tartott megmérettetésen Borsod, Fejér, Vas, és Somogy megye háromfős csapatai mérték össze tudásukat.

Kaposvár polgármestere köszöntötte a város tűzoltóságának versenycsapatát
2019. szeptember 12. 16:54

Augusztus utolsó hetében Karcag főterén, és a kunmadarasi repülőtéren rendezték a katasztrófavédelem XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőjét. A négynapos verseny során huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat összesen több mint százötven versenyzője mérte össze tudását és erejét. Élmezőnyben végzett az összetett csapatversenyben a Somogy megyét képviselő Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége. Kiemelkedő teljesítményüket Kaposvár polgármestere is elismerte a mai napon.

Falakból tört elő a füst az üzemcsarnokban
2019. szeptember 12. 12:30

Szerdán délután Ordacsehi külterületén, egy körülbelül 3000 négyzetméter alapterületű könnyűszerkezetes üzemcsarnokban a falakból előszivárgó füstölést észleltek a dolgozók.

Égett egy hétvégi ház Kaposváron
2019. szeptember 12. 09:02

Kaposvár külvárosában, a Cseresznye utcában egy körülbelül 30 négyzetméter alapterületű hétvégi háznál tűz ütött ki szerdán este.

Árokba borult egy autó
2019. szeptember 11. 08:03

Kedden este Kutas és Nagybajom között egy személyautó előzés közben a saját sávjába visszatérve lesodródott az útról, az árokba hajtott és az oldalára borulva állt meg.

Fejtetőre állt egy autó a 68-ason
2019. szeptember 10. 08:13

Héfőn este Lábod külterületén, a 68-as számú főúton egy személygépkocsi lesodródott az aszfaltról és az árokba csapódott, majd fejtetőre borult.

Befejeződik a szúnyoggyérítés
2019. szeptember 09. 13:34

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még 63 településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel.