Közlemények

Csütörtökön kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2017. május 30.

Idén június 1-én indul az országos szúnyoggyérítési program. A kivitelezés a Szigetközben és a Tisza-tónál kezdődik, mivel jelenleg ezeken a területeken a legtöbb a vérszívó.

Katasztrófavédelmi gyermeknap
2017. május 24.

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal Somogyban 33 ponton várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt.

Vihar idején is felkészülten
2017. március 29.

Ezzel a címmel tartott közös szezonnyitó sajtótájékoztatót március huszonkilencedikén Siófokon, a BAHART kikötőjében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Balaton Fejlesztési Tanács. Magyarország tavain hagyományosan április elsején indul a viharjelzés, a szezon október végéig tart.

Tűzgyújtási tilalom
2017. március 03.

A földművelésügyi miniszter 2017. március 3-án átmeneti időre, általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben. Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, 2017. március 3-tól átmeneti időszakra vonatkozóan általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Előző