Hírek


Lesodródott az útról és felborult
2019. november 19. 08:02

Balatonendréden a Miklós dűlő közelében egy személyautó hétfőn reggel elhagyta az útpályát, az árokba hajtott és felborult. A jármű a feje tetején állt meg, és félig az úttestre lógva forgalmi akadályt képezett. A sofőrt a mentőszolgálat munkatársai segítették ki az autóból. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésben.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások
2019. november 18. 10:58

Nyugodt hétvége áll a Somogy megyei tűzoltók mögött, mindössze nyolc alkalommal riasztották az egységeket. Tűzeseteknél és műszaki mentéseknél volt szükség a tűzoltók helytállására. Két esetben érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba az elmúlt napokban.

Minden az első pillanatban dől el
2019. november 14. 15:36

Második helyezett lett a Somogy megyei csapat november 14-én Balatonföldváron a második országos ügyeleti szakmai versenyen. A résztvevők az elmúlt napokban a verseny izgalmai mellett értékes szakmai tapasztalatokkal is gazdagodtak, amelyeket a szolgálatuk során kamatoztathatnak.

Közlekedési baleset a 68-as főúton
2019. november 14. 11:01

Egy személygépkocsi festéket szállító kisteherautóval ütközött szerda délután a 68-as főúton, Szenyér térségében.

Karambol Kéthelyen
2019. november 14. 09:41

Két személyautó karambolozott szerdán este Kéthelyen, a 68-as főúton, a Hunyadi utcában. Az egyik jármű az út menti árokban az oldalára borult, a másik az úttesten fordult keresztbe.

Égnek a telefonvonalak Balatonföldváron
2019. november 13. 15:03

A tűzoltói beavatkozások ügyeleti irányítói, vagyis a döntéstámogató és információs rendszerek operatív kezelői mérik össze tudásukat november 13-14-én a Balaton parti városban. A második országos ügyeleti szakmai versenynek, ahol tizenkilenc megye és a főváros műveletirányítói vesznek részt, ismét Somogy megye ad otthont.

Kiégett egy személyautó Tabon
2019. november 13. 11:49

Kigyulladt egy személyautó kedd este Tabon, a Szeder utcában. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a város önkormányzati tűzoltói a helyszínre érkeztek. Az egység egy vízsugárral eloltotta a lángokat, amelyek nem terjedtek át a gépkocsi környezetére. Fotó: Tab ÖTP

Munkagép szakított el egy gázvezetéket
2019. november 12. 13:45

Hétfőn délelőtt a Somogyzsitfát és Csákányt összekötő út mellett egy földmunkálatokat végző erőgép elszakította a 32 mm átmérőjű, 8 bar nyomású bekötő gázvezetéket. A szakadás következtében a gáz hangos, süvítő hanggal ömlött a szabadba.