Hírek


Sikeresen zárult az idei országos szúnyoggyérítési program
2017. augusztus 22. 13:56

Az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal véget ért a 2017-es országos szúnyoggyérítési program. Ezen a nyáron június elejétől kezdve összesen 714 ezer hektáron hajtottak végre a légi- és földi-, kémiai- vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek.

„Sugár kész! Vizet!”
2017. augusztus 22. 11:21

Megkezdődött hétfőn a három napos ifjúsági tűzoltó tábor Látrányban. A helyi önkéntes tűzoltó és életmentő egyesület tagjai játékos formában tanítják meg az óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek az elsősegélynyújtás és a tűzoltás alapjait.

Szent István ünnepén...
2017. augusztus 19. 15:15

Állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából ünnepséget tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen elsőtiszti kinevezéseket, kerek évfordulós születésnapi ajándéktárgyakat, elismeréseket adtak át. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a tárca parlamenti államtitkára a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen adott át elismeréseket.

Leégett a csemetés és a lángok a fenyvesbe is belekaptak
2017. augusztus 19. 14:51

Egy négyhektáros területen égett a csemetés Rinyabesenyő és Lad között péntek délután.

A repceföldön állt meg az autó
2017. augusztus 19. 14:01

Letért az úttestről, árokba hajtott, majd a mezőn fejtetőn állt meg egy személygépkocsi a Marcali és Horvátkút közötti úton. A balesethez a marcali hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A sofőrt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Fotó: Marcali HTP

Autók ütköztek a 7-es úton is
2017. augusztus 17. 14:05

Két személygépkocsi karambolozott Balatonlellén, a 7-es főút és a Nádas köz kereszteződése közelében, csütörtök délelőtt.

Baleset Olajhegynél
2017. augusztus 17. 14:01

Egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze Bárdudvarnok és Kadarkút között, előbbi településhez jóval közelebb, csütörtök délelőtt. Az ütközés erejétől mindkét jármű az árokba hajtott. A személykocsiban hárman utaztak, mindannyian könnyebben megsérültek, a kisteherautó vezetője nem szenvedett sérülést. A kaposvári hivatásos tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen, áramtalanították a gépkocsikat. Fotó: Kaposvár HTP

Fát gyűjtöttek és gyújtottak
2017. augusztus 17. 11:03

Csokonyavisonta külterületén 2,5 hektáron égett az aljnövényzet szerda délután. A tüzet a szuloki önkéntes és a barcsi hivatásos tűzoltók fékezték meg. Munkagép körbetárcsázta a területet, megakadályozva a lángok továbbterjedését.