Hírek


Megpördült a balatonendrédi úton egy autó
2018. november 20. 15:25

A Balatonendréd és Lulla közötti útszakaszon történt az eset kedd délután. Az árokba csapódott jármű mentéséhez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. A mentők megállapítása szerint a jármű vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, őt megfigyelésre kórházba szállították. Fotó: Siófok HTP

Fejtetőn állt meg egy gépkocsi Jutánál
2018. november 20. 12:35

Felborult egy személyautó Juta közelében, kedden délelőtt. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd kerekeire állítják azt. Az első hírek szerint egy ember utazott az autóban, aki nem szenvedett sérülést. A beavatkozás ideje alatt a helyszínen egy sávon halad a forgalom. Fotó: Kaposvár HTP

Készítsük fel járműveinket a téli időszakra
2018. november 19. 13:54

A késő őszi, téli hideg időjárás beköszöntével az utak nedvessé, csúszóssá válhatnak, mi több, olykor havas, hónedves útviszonyok nehezíthetik a közlekedést. A lehullott falevelek alatt az út csúszóssá válhat, ködös időre ébredhetünk, a látótávolság megrövidül. Ebben az időszakban jelentősen csökken a közlekedés biztonsága, ezért fontos, hogy autóinkat is felkészítsük a megváltozott időjárási-, illetve útviszonyokra.

Huszonkét eset három nap alatt
2018. november 19. 13:47

A tűzesetek felé billent az elmúlt három nap során a "mérleg": kilenc tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói a hétvégén, míg öt esetben tévesen riasztották az egységeket.

Az Ön otthona és szerettei biztonsága a tét! Ne kössön kompromisszumot!
2018. november 16. 13:26

A kéménytüzek nagy része az égéstermék-elvezetőben lerakódott, elszurkosodott korom gyulladására vezethető vissza, ennek előzménye pedig a helytelen tűzrakás és nem megfelelő tüzelőanyag használata.

Az állampolgároknak is felelősséget kell vállalniuk saját biztonságukért
2018. november 15. 14:46

A katasztrófavédelem polgári védelmi feladatai közé tartozik a hazai települések valós veszélyeztetettségén alapuló rendszeres kockázatértékelés, a lakosság sebezhetőségére összpontosító veszélyelhárítási tervezés. Az elmúlt napokban a Balaton-parti települések védekező képességét mérte a polgári védelmi felügyelő.

Felkészülve az egyre veszélyesebb kárfelszámolásokra
2018. november 15. 08:24

A megye valamennyi tűzoltásvezetője részt vett a szerdán, Marcaliban tartott továbbképzésen, amelyet Wéber Antal tűzoltó dandártábornok nyitott meg.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Somogysámsonnál
2018. november 14. 10:24

Somogysámson és Marótpuszta között történt baleset, kedden este. A káresethez a marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és a csomagtartóban talált kutyát a helyszínre érkező rokonoknak átadták. Az eset során két ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították. Fotó: Marcali HTP