Hírek


Csapatban a legjobbak a somogyi terepfutók
2017. április 28. 09:20

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen megszervezett Országos Terepfutó Bajnokságnak április 27-én ismét a komáromi Monostori Erőd adott otthont. A pontszerző versenyt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kilencfős csapata szép eredménnyel zárta.

30 tűzoltó egy káresetnél – látványos gyakorlat Nagyatádnál
2017. április 27. 16:15

Két összeroncsolódott és egy kigyulladt jármű, szivárgó veszélyes anyag, sérültek ellátása – ez mind a mai katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlat része volt, amelynek célja az együttműködő szervezeteket érintő feladatok gyors és precíz összehangolása volt.

Két személyautó karambolozott Pusztaszemesen
2017. április 26. 15:52

Az egyik jármű az árokba csúszott a karambol után. Szerda délután, a Kossuth Lajos utcában történt balesetben egy ember súlyosan, két utas pedig könnyebben sérült meg. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt hűtőfolyadékot. Fotó: Tab ÖTP

Konferencia az együttműködés jegyében
2017. április 25. 16:00

Szakmai konferenciát tartott a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltségen az illetékességi területen lévő települések polgármestereinek, jegyzőinek.

Lángolt a vasúti töltés Jákónál
2017. április 25. 15:43

Több száz méter hosszan égett az avar a vasúti töltés mentén, kedd délután. Az erős szél következtében a tűz továbbterjedt a közeli hárs erdő aljnövényzetére is. A kadarkúti önkormányzati és a kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoztak a lángok oltásán, munkájukat a szél nehezítette. A tűz fennakadást okozott a vasúti közlekedésben is.

Görgetegen öthektáros fenyves aljnövényzete égett
2017. április 25. 11:20

Több vízsugárral és kézi szerszámokkal dolgoztak hétfő délután a görgetegi önkéntes, a barcsi, szigetvári, nagyatádi, valamint kaposvári hivatásos tűzoltók a tűz megfékezésén, a lángok több fa törzsébe is belekaptak.

A kerti hulladékkal együtt a bálák is megsemmisültek
2017. április 25. 10:43

Növényi hulladékot égettek hétfő délután egy kaposfüredi családi ház kertjében, ám a felerősödő szél következtében a lángok átterjedtek a közelben tárolt körbálákra is. A kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körül a tüzet. Fotó: Kaposvár HTP

„Akik idáig eljutottak, már mind győztesek”
2017. április 25. 08:14

A VII. Rendőr- és Tűzoltónap a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny országos döntőjének is otthont adott, ahol a megyei fordulókon legjobb eredményt elért negyven általános- és középiskolás csapat mérte össze tudását. A nap végén a marcali és a balatonföldvári csapatok térhettek haza.