Hírek


Változások a kéményseprés terén
2017. október 18. 14:29

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Tudományos pályázat több témában
2017. október 18. 08:47

Pályázatot hirdet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa. A grémium december elsejéig várja a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival, különösen a személyi sérülésekkel járó tűzesetek számának csökkentésével, megelőzésével foglalkozó pályamunkákat.

Halálos közlekedési baleset Lengyeltótinál
2017. október 16. 09:25

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy személyautó vasárnap este a Szőlősgyörök és Lengyeltóti közötti úton.

A második baleset a balszerencsés napon
2017. október 13. 14:34

Teherautó és személyautó ütközött a 67-es főúton, Kaposvár külterületén, a töröcskei elágazás közelében. A baleset következtében a személyautó vezetője a gépkocsiba szorult, őt a kaposvári hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével emelték ki, majd átadták a helyszínre érkezett mentőknek. A térkövet szállító teherautó vezetője nem sérült meg, kerékcserét követően folytatni tudta útját.

Központi labor fejlesztése
2017. október 13. 14:28

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

Balesettel indult péntek 13-a
2017. október 13. 14:23

Kamionba rohant egy kisteherautó péntek reggel az M7-es autópályán, Kőröshegy közelében, a Budapest felé vezető oldalon. A kisteherautóba beszorult annak vezetője, őt a műszaki mentést végző siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott fülkéből, majd átadták a mentőknek. Fotó: Balatonboglár ÖTP

Tűz a földrajz szertárban - bizonyítottak a nagybajomi tűzoltók
2017. október 13. 14:02

Sűrű füst áramlik ki a nagybajomi iskola egyik első emeleti termének ablakán – erről tájékoztatta a megyei tevékenység irányítási központ ügyeletese a nagybajomi tűzoltókat. Az épületből a pedagógusok megkezdték a 226 diák kimentését. Ez volt az éves minősítő gyakorlat feltételezése, amelyet a somogyi kisváros önkéntes tűzoltó egyesülete sikeresen felszámolt.

Több száz bálát emésztettek fel a lángok Somogyban
2017. október 13. 08:47

Kigyulladt mintegy 330 szalmabála Nagykorpád határában, csütörtök reggel.