Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2020. február 17. 13:42

Huszonkét riasztása érkezett a mögöttünk álló hétvégén a Somogy megyei tűzoltóknak. A vasárnap bizonyult legmozgalmasabbnak tucatnyi riasztással. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, faeltávolításoknál, lakás- és szabadtéri tüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken kora délután Juta külterületén egy mikrobusz és két személyautó frontálisan ütközött. A kiérkező kaposvári tűzoltók a járműveket áramtalanították, az utasokat a mentőszolgálat egységeivel közösen kiemelték. Egy főt feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadítottak a roncsok közül, majd kiemelést követően átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A sérült járművek teljes útzárat képeztek az érintett útszakaszon. A műszaki mentés irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végezte. 

Balatonkeresztúron, egy ipari telephelyen négy kupacban égett összehordott szemét és műanyag pénteken délután. A riasztott marcali hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Szombaton délelőtt kigyulladt egy személygépkocsi motortere Kaposváron a Zrínyi utcai körforgalomnál. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Vasárnap délelőtt két személyautó összeütközött Kadarkúton, a Fő utca Hencse felé vezető oldalán. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba borult, a másik az úttesten képezett félpályán forgalmi akadályt. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és közreműködtek a műszaki mentésben. 

Fonyódon egy Lenke utcai családi ház konyhájában a tűzhelyen felejtett olaj túlmelegedett és begyulladt vasárnap délelőtt. A balatonboglári önkormányzati és fonyódi önkéntes egységek az áramtalanítást és gázelzárást követően egy vízsugárral eloltották a tüzet. A lakás egésze füsttel telítődött, kormozódott, a tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az épületet. 

Négyhektáros területen foltokban égett a nádas és az összehordott szemét Igal külterületén, az Ady Endre utca közelében vasárnap délután. A kaposvári hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

Nem sokkal később Szabáson egy körülbelül 12 méter mély kútba esett egy kutya. A riadt állatot a nagyatádi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével épségben emelték a felszínre és adták át gazdájának.

Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Balatonboglár ÖTP, Nagyatád HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap