A tudás életet menthet – katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

2020. február 18. 14:34

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2019/2020-as tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

Katasztrófavédelem

A verseny résztvevői: 4 fős csapatok nevezhetnek két korcsoportban:

  • általános iskolás korcsoport (5-8. évfolyamos tanulók)
  • középfokú iskolai korcsoport (9 -13. évfolyamos tanulók)

A csapatok a helyi megméretést követően területi szinteken, majd a legeredményesebbek az országos döntőben állhatnak rajthoz.

 

Helyi fordulók időpontja és helyszíne:

2020.03.17. Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2020.03.19. Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2020.03.19. Nagyatád Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2020.03.24. Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A helyi fordulók legjobbjai juthatnak a megyei versenyre, ami április 2-án lesz Kaposváron. A területi verseny két első helyezettje képviseli Somogy megyét az országos rendőr- és tűzoltónap központi rendezvényének keretén belül lebonyolítandó országos döntőn.

 

A felkészülést segítő anyagok:

A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szabályzata és további információk a katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain és a www.mpvsz.hu honlapon érhetőek el.

 

Fotó: Somogy MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap