Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2020. július 06. 13:06

31 esetben riasztották Somogy megye tűzoltóit a hétvégén. Főként közúti balesetek domináltak az elmúlt három napban, de az egységeknek több tűzesetnél is be kellett avatkozniuk. Hat alkalommal érkezett téves jelzés ez időszak alatt a műveletirányító központba.

Pénteken kisodródott és fának csapódott egy autó Nagyatádon, a Szigetvári utca és a Szentkirályi utca kereszteződésénél. Nem sokkal később egy kisteherautó tért le az útról és hajtott árokba Barcs külterületén. Mindkét esetben a helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és működtek közre a műszaki mentésben.

Szombat hajnalban egy személyautó sodródott le az úttestről és csapódott árokba Kadarkút külterületén. Az autóban ketten utaztak, mindketten megsérültek a balesetben. A sofőr a tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni az autóból, az utast pedig a helyi önkormányzati és a kaposvári hivatásos tűzoltók szabadítottak ki feszítő-vágó berendezéssel. Az egységek átadták a sérültet a mentőszolgálat munkatársainak, ám az életét már nem lehetett megmenteni.

Szombat reggel felborult egy kilenc személyt szállító kisbusz az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Siófok térségében. A káresethez vonuló siófoki hivatásos tűzoltók a beszorult sérülteket kéziszerszámokkal és feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat egységeinek. A baleset során egy személy életét vesztette. A műszaki mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Később egy személygépjármű hajtott árokba a Juta és Várda közötti útszakaszon.  Egy szabadnapos tűzoltó segített a bajba jutott sofőrnek az egységek kiérkezéséig. A kaposvári hivatásos tűzoltók félpályás útzár mellett áramtalanították a gépjárművet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki megsérült a balesetben. 

Szombat este árokba hajtott és a tetejére borult egy autó, a 68-as főúton Barcs és Somogytarnóca között. A járművet a barcsi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd elvégezték a roncs áramtalanítását. A mentés idején, az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben. 

Vasárnap délután teljes terjedelmében égett egy kombájn Balatonszemesen. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók három vízsugárral körülbelül egy óra alatt tudták a tüzet teljesen eloltani. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során személyi sérülés nem történt.

Húsz köbméter összerakott tűzifa égett hétfő éjszaka Berzencén, egy lakóház udvarán. Családi házat, autókat és melléképületeket is veszélyeztetett a tűz. A nagyatádi hivatásos, a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Nagyatád HTP, Barcs HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap