Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2020. szeptember 14. 10:44

21 alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvége során. Számos esetben vonultak az egységek szabadtéri tűzhöz, emellett egy szálláshely szobájában is tűz keletkezett. Téves jelzés tíz esetben érkezett a műveletirányítási központba az elmúlt napokban.

Pénteken, kisebb tűz miatt kellett a vendégeknek ideiglenesen elhagyniuk egy hotelt Kaposváron. Egy hűtő és egy televízió égett, de a tűz nem terjedt tovább, csak füst keletkezett a harmadik emeleten. Az esethez a kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és egy tűzoltó készülékkel rövid idő alatt eloltották a lángokat, majd az épület átvizsgálták és átszellőztették.

Körülbelül huszonöt négyzetméteren égett az összehordott hulladék és az aljnövényzet Lengyeltótiban, péntek éjszaka. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Szombaton két gépjármű ütközött össze Siófokon, a Koch Róbert utca és a Küszhegyi út kereszteződésében. Az ütközés következtében az egyik autó az oldalára borult. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Az autókban összesen négyen utaztak, egy ember könnyebben megsérült.

Vasárnap reggel egy fa csaknem tízméteres ága szakadt villanyvezetékre Kaposváron. Az áramszolgáltató szakemberei a vezetéket áramtalanították, majd a megyeszékhely hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motorfűrésszel ledarabolták a fát és megszüntették a veszélyeztetést.

Az esti órákban Bábonymegyer Dózsa György utcájában égett a hulladék mintegy hat négyzetméteren. A tabi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Fotó: Somogy MKI, Siófok HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap