Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2020. november 30. 14:55

Hat műszaki mentéshez és kettő tűzesethez riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén. Öt alkalommal téves jelzésre indultak útnak az egységek. Többnyire közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél volt szükség az egységek beavatkozására.

Pénteken árokba hajtott egy személyautó Kaposváron, az Egyenesi úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A munkálatok ideje alatt, a helyszínen félpályán haladt a forgalom.

Szombaton két személyautó karambolozott az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 140-es kilométernél. A balesetben érintett két személyautó közül az egyik szalagkorlátnak ütközött, a másik pedig körülbelül 500 méterrel távolabb állt meg. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és az egyik sofőrt feszítővágóval kiszabadították az összeroncsolódott gépjárműből, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Kaposváron, a Csillag utcában egy szemétgyűjtőben égett a felhalmozott háztartási hulladék szombaton. A kaposvári hivatásos tűzoltók rövid idő alatt egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy gépkocsi szombat este a 68-as főút Csokonyavisonta és Somogytarnóca közötti szakaszán. A balesethez a barcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és kiemelték az autót az árokból

Vasárnap árokba csúszott egy személyautó Kaposváron, az Egyenesi úton. A jármű hátulja az úttestre lógott, ezért a város hivatásos tűzoltói csörlővel visszaállították az autót a pályatestre. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg, a jármű pedig saját kerekein tudta folytatni az útját.  

Összeütközött két autó Kaposváron, a 48-as Ifjúság útja és a Honvéd utca kereszteződésénél vasárnap délelőtt. Az egyik autó egy villanyoszlopot is kidöntött. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd daruval leemelték a gépkocsit a kidőlt villanyoszlopról. A két autóban összesen hárman utaztak, mind a hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Fotó: Kaposvár HTP, Balatonboglár ÖTP, Barcs HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap