Hírek aloldal fejlécképe

Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. május 27.

Egy tűzeset mellett tizenhét műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén. Balesetekhez és letört faágak eltávolításához is riasztották az egységeket.

Huszonhat somogyi tűzoltólaktanya kapui nyíltak meg gyereknapon 2024. május 27.

Tárt kapukkal fogadták a somogyi tűzoltók a gyerekeket május utolsó vasárnapján. Délelőtt tíz órakor már gyerekzsivajtól voltak hangosak a tűzoltólaktanyák.

Az esőzések után egyre több a szúnyog 2024. május 27.

A héten kilenc vármegye százkilencvenöt településén, csaknem harminchétezer hektáron folytatódik a központi szúnyoggyérítés. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt folyamatos a szúnyogok elleni védekezés. A csípőszúnyogok lárvái az állandó vizek védett, növényzettel borított szegélyzónáit kedvelik, de az áradások és esőzések után kialakuló ideiglenes vizekben is fejlődnek.

Öt témakörben várja a pályaműveket a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2024. május 24.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) tudományos, interdiszciplináris pályázatára az idei évben is olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Baleset történt a 65-ös és a 7-es út kereszteződésében Siófokon 2024. május 23.

Kidöntött egy oszlopot, majd egy forgalomirányító jelzőlámpának hajtott egy személykocsi szerda este Siófokon, a 65-ös és a 7-es út kereszteződésében.

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok 2024. május 22.

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Fákat döntött ki és tépázott meg a vihar 2024. május 22.

Nem vonult el nyomtalanul a kedd este erős széllel érkező vihar, amelyet követően 33 esetben kérték a somogyi tűzoltók segítségét.

Górcső alatt a tűzoltó készülékek 2024. május 21.

Sikeresen zárult az ingyenes tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban. Az idén öt helyszínre koncentrálódott – az országban egyedülálló – lakosság számára ingyenes kézi tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. május 21.

Hét tűzeset mellett tizenhat műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a pünkösdi hétvégén. Legtöbb esetben balesetekhez riasztották az egységeket.

Fényesen csillog lépcsőfutóink nyakában az érem 2024. május 17.

Négy somogyi tűzoltó képviselte a vármegyét a IX. Országos Turul Lépcsőfutó Bajnokságon, akik védőruhában álltak rajtvonalhoz.

Idén is megnyílnak a szertárkapuk 2024. május 17.

Május utolsó vasárnapján a nemzetközi gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem valóra váltja azon gyermekek álmát, akik a tűzoltói hivatásról álmodoznak. 26-án Somogy vármegye huszonhat tűzoltólaktanyája is nyitott szertárkapukkal várja a kicsiket és családjukat, akik bepillanthatnak a tűzoltók életébe, megismerkedhetnek a tűzoltói hivatás szépségeivel, a felszerelésekkel és a tűzoltógépjárművekkel.

A legjobb ügyeletesek versenye 2024. május 15.

Május 14-én kezdődött és 16-ig tart a IV. Ügyeleti Szakmai verseny. A balatonföldvári Jogar Továbbképző Központban rendezett megméretésen extrém helyzeteket és valóságos forgatókönyvek alapján összeállított szituációkat is fel kell dolgozniuk az ügyeleteseknek. A beavatkozások láthatatlan láncszemei, azaz a háttérből koordináló műveletirányítók feladatköre összetett és nagy felelősséggel jár, még akkor is, ha a szakemberek „csak” a monitorokon keresztül figyelhetik az eseményeket.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap