Hírek aloldal fejlécképe

Somogy MKI hírek

Jótékony célból mérték össze erejüket a tűzoltók 2022. július 06.

A II. Jótékonysági FireCross Bajnokságot rendezte meg a Magyar Tűzoltósport Egyesület a hétvégén, Balatonlellén. A megmérettetésről ezúttal sem hiányozhattak a somogyi tűzoltók.

Baleset a 68-as úton 2022. július 06.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy személyautó kedden délután, Kéthely külterületén.

Aljnövényzet égett a hét első napján 2022. július 05.

Kétszázötven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet hétfő délután Somogyzsitfa külterületén.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2022. július 04.

Hetvenkettő segélykérő hívás érkezett a hétvégén a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. Tizennégy alkalommal tűzesethez, negyvennyolc alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, tíz esetben pedig tévesen riasztották az egységeket.

Elismerés a megfeszített munkáért 2022. július 04.

„Kaposvárért Emlékérem – a Közösség Szolgálatáért” kitüntető cím azon személyek elismerése, akik a város lakossága érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek és áldozatos munkájukkal hozzájárultak a közösség fejlődéséhez, az összetartozás erősítéséhez.

Háromszáz településen és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat 2022. július 04.

Az elmúlt heti kánikula és a több hete tartó csapadékhiány következtében az ország jelentős részén, főként az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte. A szárazság miatt eltűnt a tenyészőhelyek többsége, és a tartós meleg a kifejlett szúnyogok élettartamát is csökkenti. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, néhány Duna menti régióban és az észak-keleti országrész egyes területein továbbra is jelentős a szúnyogártalom.

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom 2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Már huszonöt tűzvédelmi teszt érhető el honlapunkon 2022. július 01.

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje. A XXV. online kvízben szereplő kérdések nem véletlenül érintik a szén-monoxid-mérgezés témakörét is. Fontos tudni, hogy ez a mérgező gáz a fűtési szezonon kívül is nagy bajt okozhat.

Baleset Batén 2022. július 01.

Leszakadt egy jármű utánfutója, majd kidöntött egy villanyoszlopot Batén, a Kossuth Lajos utcában.

Köszöntő a magyar egészségügy napja alkalmából 2022. július 01.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a magyar egészségügy napja alkalmából

Újabb négykerekűvel gyarapodott a KÖTÉL Egyesület eszközparkja 2022. június 30.

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg.

Konferencia a rendkívüli időjárás okozta károk hatékony felszámolásáért 2022. június 29.

Egy éven belül két olyan súlyos jégeső is bekövetkezett Kaposváron és környékén, amely összességében több, mint félezer épületet rongált meg és több száz család személyi biztonságát veszélyeztette, a jelentős anyagi károk mellett. A tapasztalatokat feldolgozva konferenciát tartott a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a rendkívüli időjárás okozta káresemények kezelésével kapcsolatban. A rendezvény célja volt, hogy a térség településeinek vezetőit felkészítsék a kárfelszámolásra és a segítségnyújtás lehetséges módjaira.