Hírek aloldal fejlécképe

Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Ha csütörtök, akkor gyakorlat 2024. február 23.

Már sötétedett, amikor a jelzést kapták a siófoki tűzoltók, hogy városuk egyik raktárában tűz keletkezett és két dolgozót nem találnak. Az információkat a tűzoltóparancsnoktól kapták, ez volt ugyanis a legutóbbi gyakorlatuk alaptézise.

Melléképület égett Balatonföldváron 2024. február 22.

Egy főépülettel egybeépített, műhelynek használt melléképület gyulladt ki szerda délután Balatonföldvár, Kőröshegyi útján.

Újabb riasztás szén-monoxid miatt 2024. február 21.

Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne kelljen a somogyi tűzoltóknak szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vonulniuk. Kedden egy siófoki házban mutatták ki a mérgező gázt.

Autóbusz égett Hetesen 2024. február 21.

Kigyulladt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kedd délután Hetesen, a Vikár Béla és a József Attila utca kereszteződésében lévő buszmegállónál.

Szén-monoxid, füst és tűz 2024. február 20.

Ezek mindegyike komoly veszélyt jelent az emberi életre. A baj gondos odafigyeléssel és rendszeres ellenőrzéssel azonban megelőzhető.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. február 19.

Húsz alkalommal riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat. Tizenhárom tűzesetnél – köztük egy kéménytűznél –és hét műszaki mentésnél avatkoztak be az egységek.

Idén is lesz alkotói pályázat 2024. február 19.

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

A törökkoppányi önkéntes tűzoltók továbbra is jogosultak az önálló beavatkozásra 2024. február 19.

Törökkoppány, Szorosad, Kára Községek Közös Tűzoltó Egyesülete 2016 óta jogosult önálló beavatkozásra és felel csaknem ezer somogyi biztonságáért. A további feladatvállalás érdekében minden évben minősítő gyakorlaton kell számot adniuk szakmai felkészültségükről.

Háromszor riasztott az érzékelő 2024. február 16.

Szén-monoxid megjelenése miatt riasztották csütörtökön többször is a somogyi tűzoltókat.

Kigyulladt egy társasházi lakás Kaposváron 2024. február 14.

Tűz ütött ki szerda délben egy tízemeletes társasházban Kaposváron, a Füredi utcában. Az ötödik emeleti lakás egyik szobája és az erkélye égett.

Somogyi tűzoltók az I. Jótékonysági Concept2 Challenge Day-n 2024. február 13.

A Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagja is próbára tette magát a Magyar Tűzoltósport Egyesület idei első jótékonysági viadalán. A verseny indulói hozzájárultak a budapesti mozgásjavító intézmény ifjú növendékeinek sportszervásárlásához.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. február 12.

Harmincegy alkalommal riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat. Húsz tűzesetnél és tizenegy műszaki mentésnél avatkoztak be az egységek.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap