Hírek aloldal fejlécképe

Somogy MKI hírek

Veszélyes fát távolítottak el az óvoda udvaráról a tűzoltók 2021. augusztus 03.

Kettéhasadt egy csaknem száz éves juharfa hétfőn a jákói óvoda udvarán, veszélyeztetve az ott tartózkodók testi épségét.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2021. augusztus 02.

Nyolcvannyolcszor riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén. Hetvenhat műszaki mentésnél és hét tűzesetnél avatkoztak be az egységek, emellett pedig öt téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba. A hétvégi szélsőséges időjárás okozta viharkárok miatt hetvenegy kárhelyszínre vonultak a tűzoltók Somogyban.

Megjelent a legújabb tűzvédelmi teszt 2021. augusztus 02.

Immár a tizennegyedik online tűzvédelmi tesztjét készítette el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Ezúttal a tűzoltó-szakfelszerelések megnevezése adja fel a leckét a próbálkozóknak.

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén 2021. augusztus 02.

A Dunán levonult árhullám nagy kiterjedésű csípőszúnyoglárva-tenyészőhelyeket hozott létre a védgátak között. Az elmúlt héten folyamatosan zajlott a biológiai lárvagyérítés, csökkentve a kifejlett szúnyogok mennyiségét. A legtöbb helyen a víz visszahúzódott, a nagy melegben gyorsan száradtak a területek, de még így is számos pocsolya biztosít életteret a szúnyogok számára. A szakemberek a következő napokban a folyó déli szakaszán megmaradt nagyobb összefüggő területekre légi úton és terepjáróra szerelt nagynyomású berendezéssel juttatnak ki granulátumot és folyadékot a lárvák gyérítése érdekében.

Vasárnap éjfélig meghosszabbítják a hőségriadót 2021. július 30.

Az országos tisztifőorvos augusztus 1-jén (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabbítja a harmadfokú hőségriadót.

Két személyautó karambolozott a 61-es főúton Böhönyénél 2021. július 29.

Összeütközött két autó csütörtök reggel a 61-es főúton, Böhönye térségében. Az egyik gépkocsi az ütközés következtében felborult.

Teljes terjedelmében égett egy munkagép 2021. július 29.

Kigyulladt egy kombájn és fél hektáron a gabona is égett szerda délután Tengődön, a Táncsics utca közelében.

Kerek születésnaposokat köszöntött az országos katasztrófavédelmi főigazgató 2021. július 29.

Évek óta hagyomány, hogy az igazgatói értekezletek adnak alkalmat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, kerek születésnapjukat ünneplő kollégáink köszöntésére. Az érintettek az előző hónapokban megszokott módon, szolgálati helyükön veszik át az elismerést.

Hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó 2021. július 26.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 26-án (hétfő) 12.00 órától 2021. július 30-án (péntek) 24:00 óráig.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2021. július 26.

Harmincegyszer riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt napokban. A száraz időben a megye több pontján is szabadtéri tüzek oltása adott munkát a tűzoltóknak. Összesen tizennégy tűzesetnél és tizenöt műszaki mentésnél volt szükség az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba a hétvégén két téves jelzés érkezett.

Árhullám után szúnyoggyérítés a Duna mentén 2021. július 26.

A múlt héten a Dunán levonuló árhullám miatt védekezésre ugyan nem volt szükség, de a víz elárasztotta a töltések és gátak közötti területeket. Ezeken a helyeken nagy tömegben találhatóak meg az árvízi csípőszúnyogok tojásai, és a lárvák fejlődése azonnal megindul. A héten várható meleg időben akár egy hét alatt kikelhetnek a kifejlett szúnyogok, ezért a Duna felső és középső szakaszán biológiai módszerrel lépnek fel ellenük. Ennek során egy baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a lárváknak helyet adó vízbe, jelen esetben az elárasztott területekre.

Újra versenybe szálltak a belügyi dolgozók 2021. július 24.

Idén az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz és csapadék nélkül, napsütéses időben teljesíthették a csaknem 28 kilométeres távot. A BM Triatlon Országos Bajnokságot a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Kaposvári Szabadidő Egyesület közösen szervezte július huszonnegyedikén, a Deseda-tó partján.