Hírek aloldal fejlécképe

Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Hét műszaki mentés hétfőn 2023. október 03.

Balesetekhez, letört faág eltávolításához és mindennaposnak semmiképp sem mondható esethez is riasztották a somogyi tűzoltókat a hét első napján.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2023. október 02.

Huszonkilenc alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén, ebből kilenc esetben téves jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba. Összességében hét tűzesetnél és tizenhárom műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozására.

Új katasztrófavédelmi teszt 2023. október 02.

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. Ezúttal a fűtési szezonnal, valamint a kéményellenőrzéssel kapcsolatos kérdések szerepelnek az online tudáspróba feladványai között.

Bulgáriába indult a HUSZÁR 2023. október 02.

Október 2-án reggel indult el a Bulgária északnyugati részén található Montana városába a HUSZÁR Mentőszervezet csaknem negyvenfős állománya, hogy ott egy harminchat órás terepgyakorlaton ismét megszerezze az ENSZ INSARAG szerinti közepes városi kutató-mentő minősítést.

Árokba hajtott egy autó a 67-esen 2023. szeptember 29.

Letért az útról a vízelvezetőben állt meg egy gépkocsi péntek délelőtt, Simonfa és Bőszénfa között.

Összeütközött két személyautó a 67-es főúton 2023. szeptember 28.

A baleset csütörtök hajnalban történt Gamás külterületén. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a Balaton felé vezető oldalt teljes szélességében lezárták a 69-es kilométernél.

Összehangolt gyakorlat Kaposváron 2023. szeptember 27.

Egy veszélyes anyagokkal foglalkozó kaposvári üzemben a veszélyes anyag raktárban tűz ütött ki, ennek következében nagy mennyiségű, a lakosságra veszélyes füstgáz áramlott ki a környezetbe. Ez volt Kaposvár Megyei Jogú Város részleges külső védelmi tervgyakorlatának feltételezése, melyet kedden tartottak meg.

Bátor magatartásukért elismerést kaptak 2023. szeptember 26.

Két somogyi tűzoltót követendő példaként állította a hivatásos katasztrófavédelmi szervek személyi állománya elé dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője hősies helytállásáért, bátor magatartásáért adott át elismerést ma az arra érdemeseknek.

Baleset Kaposvár legforgalmasabb csomópontjában 2023. szeptember 26.

Összeütközött egy kamion és egy személyautó kedd délelőtt Kaposváron, a Füredi utcában. A balesetben egy másik személyautó is megrongálódott, ám a helyszínelést követően, a cementet szállító kamionnal együtt tovább tudott haladni.

Elstartolt a „Ne feledkezz meg a biztonságról” program 2023. szeptember 26.

A Biztonság Hete alkalmából indított előadássorozatot a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A célközönség pedig ezúttal a nappali ellátásban résztvevő idősek.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2023. szeptember 25.

Huszonkilenc alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén, ebből öt esetben téves jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba. Összességében hat tűzesetnél és tizennyolc műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozására.

Összefogás a biztonságért 2023. szeptember 22.

A gyerekek biztonsága a legfontosabb – hangzott el a hetedszer megrendezett Biztonság Hetének megnyitóján. A rendezvénysorozat részeként majd minden megyében iskolai programok zajlottak, mint a kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskolában.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap