Hírek aloldal fejlécképe

Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. július 15.

Öt tűzesethez és húsz műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvége során. Több helyen szabadtéri tűz miatt kérték az egységek segítségét, de számos közúti balesetnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

31 somogyi településen lesz szúnyoggyérítés 2024. július 15.

A következő napokban a Dráva mentén, a vízpart közeli településeken lesznek kezelések. Ezen kívül Somogy vármegye számos településén várhatóak földi kémiai beavatkozások. A nagy hőségre tekintettel légi kémiai kezelésekre továbbra sem kerül sor, mivel az csak a napnyugtát megelőzően kivitelezhető, amikor a meleg miatt még alig repülnek a szúnyogok.

Csaknem öt millió forint támogatást kapnak a somogyi mentőszervezetek 2024. július 12.

Országosan 187, Somogy vármegyében pedig hét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Két újonc a somogyi tűzoltók nagy családjában 2024. július 12.

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A százkilenc újonc tűzoltó a szervezet vezetői, valamint a társ- és rendvédelmi szervek képviselői előtt július 11-én tettek fogadalmat.

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos 2024. július 11.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Teljes terjedelmében lángolt az autó 2024. július 11.

Az oldalára borult, kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személykocsi szerda éjszaka Öreglakon.

Baleset történt Gigénél 2024. július 11.

Villanyoszlopnak rohant egy személyautó szerda éjszaka Gigén, a Kossuth utcában.

Kutyamentés Böhönyén 2024. július 10.

Kedden, Böhönyén egy családi ház udvarán található csaknem két méter mély gödörbe esett egy kutya, amely önerejéből nem tudott kiszabadulni.

Fél év alatt több, mint százharminc lakástűz 2024. július 09.

2024 első félévében 131 lakás gyulladt ki Somogy vármegyében, kilenccel kevesebb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A lakástüzek következtében idén tizenhárom ember sérült meg, egy idős emberen pedig már nem lehetett segíteni.

Miniszteri elismerés Semmelweis Nap alkalmából 2024. július 09.

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere Semmelweis Nap alkalmából miniszteri emléktárgy elismerésben részesítette Dr. Kor Eszter Asszonyt a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálat, Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ orvosát.

A hőség miatt a földről gyérítik a szúnyogokat 2024. július 08.

Tizenkét vármegye háromszáznegyvenöt településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés. Az extrém szúnyogártalommal érintett területeken az országos tisztifőorvos ugyan átmenetileg engedélyezte a repülőről történő kémiai szúnyoggyérítést, azonban a hőség miatt a héten erre nem lesz lehetőség. A nagy melegben a szúnyogok aktivitása a napnyugta utáni időszakra tolódik, amikor a repülésbiztonsági szabályok miatt már nem lehet légi gyérítést végezni. Amennyiben a szúnyogártalom továbbra is indokolja, az elmaradt légi kezeléseket a hőség után pótolják.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. július 08.

Hét tűzesethez és tizenkettő műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvége során. Több helyen szabadtéri tűz miatt kérték az egységek segítségét, de közúti baleseteknél és faeltávolításoknál is helyt kellett állni a tűzoltóknak.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap