Hírek aloldal fejlécképe

Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

„A rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat igényeltek” 2024. március 18.

Hétfőn évértékelő és feladatszabó állománygyűlést tartottak a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Csaknem négyszer annyi műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat 2023-ban, mint tűzesethez.

Ég egy ház... 2024. március 18.

Így érkezett bejelentés hétfő hajnalban Zicsről. Az információk alapján a vármegyei katasztrófavédelmi műveletirányítási központ a tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztotta a helyszínre.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. március 18.

Tizenöt tűzeset mellett kilenc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hosszú hétvégén.

Elismerések és megemlékezés nemzeti ünnepünkön 2024. március 14.

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére március tizennegyedikén. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén többen elismerésben részesültek.

Szikrát hánytak a kémények 2024. március 13.

Két kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat kedden Somogyban. Böhönyén és Barcson okozott riadalmat egy-egy családi ház kéményében lerakódott és meggyulladt korom.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. március 11.

Három tűzeset mellett kilenc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén, továbbá egy szándékosan megtévesztő jelzés is szerepel a statisztikában.

Évtizedek óta viselik büszkén az egyenruhát 2024. március 08.

A belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató a hagyományokat követve januárban és februárban is elismeréseket ítélt oda az arra érdemeseknek. Az elmúlt tíz, tizenöt, húsz és harminc évben végzett munkájukért kapott elismerésükhöz személyesen gratulált huszonhárom somogyi tűzoltónak Krám István tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató, ahogy kerek születésnapjuk alkalmából is köszöntötte két kollégáját.

Nőnapi köszöntéssel indult a péntek reggel 2024. március 08.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság férfi munkatársai Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték kolléganőiket március 8-án, Kaposváron.

Frontális karambol Balatonboglár és Szőlősgyörök között 2024. március 08.

Két gépkocsi ütközött össze frontálisan csütörtök este a Balatonboglár és Szőlősgyörök közötti úton.

Alapfokú tűzoltó végzettséget szereztek önkéntes tűzoltók 2024. március 07.

Törökkoppányi, fonyódi, karádi, kőröshegyi, tabi és balatonboglári önkéntesek mellett, a Siófoki Kórház helikopter leszállójának biztonsági szolgálata is jelentkezett a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség legutóbbi negyven órás tűzoltó alaptanfolyamára.

Kigyulladt egy műhely Somogytúron 2024. március 07.

Tűz keletkezett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű műhelyben szerda este Somogytúron, a Dózsa utcában.

Árokba csapódott egy személyautó a 67-es főúton 2024. március 06.

A 67-es főúton, Bőszénfa és Simonfa között történt a baleset kedd este.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap