Alkotói pályázat indul idén is

2020. február 14. 08:36

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. Az immár hetedik alkalommal kiírt pályázatra készített alkotásokat szeptember 30-ig kell eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatás világát

Az óvodások a pályázatra egyénileg szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal, vagy csoportosan egyéb kézműves alkotással.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

  • szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás)
  • egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×30×20 cm méretben)
  • irodalmi alkotás (vers vagy mese, legfeljebb két A/4-es oldal terjedelmű költemény vagy tanulságos történet)
  • számítógépes program (játék, alkalmazás vagy legfeljebb 60 másodperc hosszúságú film)

Az iskolás korcsoportban az alkotásokat egyénileg vagy csapatban lehet elkészíteni. Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt.

A pályaműveket 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi, vagy a lakóhely szerint illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz.

Benyújtás módja: alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen, a korcsoport és kategória megjelöléssel a katasztrófavédelmi igazgatóság részére. Az alkotás leadásakor a letölthető adatlap/hozzájáruló nyilatkozatot is le kell adni az alkotáshoz rögzítve az alábbi adatok pontos kitöltésével: pályázó neve, életkora (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), kapcsolattartási e-mail cím, telefonos elérhetőség.

 

A Somogy megyei pályázat védnöke Wéber Antal tű. dandártábornok a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. 

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, melynek díjátadó ünnepsége Budapesten lesz. Az országos verseny győztesei értékes ajándékokat kapnak, számos különdíj is gazdára talál majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda, iskola 2020” címet, amelynek jutalma egyebek mellett az is, hogy a tűzoltók látványos bemutató keretében ismertetik meg a legkreatívabb intézmények növendékeivel a füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás rejtelmeit.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap