Újabb sikeres gyakorlat a megyében

2021. február 26.

Két éve szerezte meg az önálló beavatkozásra való jogosultságát az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület. Pénteken újabb minősítő gyakorlaton bizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a településen és környéken élők biztonsága védelmében.

A feltételezés szerint egy füsttel teli helyiségből kellett kimenteniük a sérülteket, közben pedig eloltani a tüzet és megszüntetni a veszélyt. A tűzoltók áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészülékben, védősugár fedezetével megkezdték az életmentést, valamint az oltást. A megtalált két sérültet kimentették és eloltották a tüzet.

Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a minősítő oklevél átadásakor kiemelte, hogy a gyakorlatot az egyesület magas színvonalon hajtotta végre, az önkéntesek összeszokottan és szakszerűen hajtották végre a feladatokat. 

Az igali önkéntes tűzoltók így további egy évre jogosultak tűzeseteknél és műszaki mentéseknél önálló beavatkozást végezni.

 

Fotó: Somogy MKI