Regionális radiológiai képzést tartottak Kaposváron

2021. szeptember 10.

Somogy, Tolna, Baranya, Fejér és Zala megyei katasztrófavédelmi mobil laborjának állománya számára szervezett regionális radiológiai továbbképzést a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Egy izotópgyártással foglalkozó kaposvári cég területén megtartott gyakorlat lehetőséget adott a radiológiai felderítés során felmerülő elméleti és gyakorlati kérdések megvitatására, valamint a kollégák közti tapasztalatcserére.

A képzést Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a gyakorlat lehetőséget teremt a megyék összehangolt beavatkozásának fejlesztésére és nem utolsó sorban az ismeretek folyamatos bővítésére is.

A képzésen három szituációs feladat során gyakorolták a résztvevők a radiológiai műszerek és eszközök készségszintű használatát. A szakembereknek először épületen belül, majd nyílt területen kellett vizsgálatokat végezni és különböző anyagokat beazonosítani. Utolsó mozzanatként pedig a résztvevők sugárfelderítő eszközökkel összehasonlító méréseket végeztek.

 

Fotó: Somogy MKI