Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2021. szeptember 20. 12:17

Tizenkilenc alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén. Az egységeknek tűzeseteknél és műszaki mentéseknél egyaránt helyt kellett állniuk. Két esetben tévesen riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban.

Pénteken, Kaposváron a Nap utcában húsz négyzetméteren, Enyingen pedig tizenöt négyzetméteren égett az összehordott hulladék. Az előbbi helyszínen a kaposvári hivatásos, utóbbi helyszínen a siófoki hivatásos tűzoltók avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt. 

Szombat hajnalban teljes terjedelmében égett egy épület Kaposmérőn, Baglaspusztán. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd négy vízsugárral megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet. Az egységek munkáját a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A házban heten laktak, akik rokonokhoz költöztek, mivel az épület lakhatatlanná vált.

Egy mezőgazdasági vontató és egy személyautó ütközött szombaton Darányban, a Rákóczi utcában. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Vasárnap kigyulladt az avar és az aljnövényzet Gige határában. Mintegy két hektáron égett a tűz, amely száz méter hosszan egy bokros, fás területre is átterjedt. A kaposvári hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal csaknem három óra alatt tudták teljesen eloltani a lángokat.

Lángok csaptak fel egy marcali üzemcsarnokban vasárnap, ahol az elszívóban lerakódott anyag égett. A marcali, a keszthelyi és a zalakarosi hivatásos tűzoltók küzdöttek a lángokkal, végül csaknem négy óra alatt sikerült teljesen eloltani a tüzet. Az egységek az utómunkálatok során kiszellőztették az épületet és a még izzó gócokat átforgatták. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Gazos terület kapott lángra vasárnap délután Polányban, az Ady Endre utcában. A tűz átterjedt egy melléképületre is. A kaposvári hivatásos tűzoltók rövid idő alatt, két vízsugárral eloltották a lángokat.

Fotó: Kaposvár HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap