Újfent megmérkőztek egymással a tűzoltók az atlétikapályán

2021. szeptember 23.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében rendezték meg szeptember 23-án, az idei év első pontszerző bajnokságát a BM OKF Országos Atlétika Bajnokságot. A versenynek immáron tizenegyedik alkalommal Kaposvár adott helyszínt, ahol 19 csapat csaknem 250 versenyzője várta a start pisztoly eldördülését.

A rendezvényt Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy Kaposvár igazi sportünnepnek adhat újra otthont. 

A Kaposvár Aréna Sportközpontban az ország legjobbjai az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket:  100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. 

Az atlétikai versenyszámok az indulók részéről komoly erőfeszítést és kitartást igényeltek, ezekből a mai napon sem volt hiány. Valamennyi versenyző derekasan küzdött minden egyes másodpercért és minden egyes centiméterért, hogy értékes pontokkal térhessen haza.

Évről évre a legnagyobb küzdelmet ígérő versenyszám a férfi 4X400 méteres váltófutás. Idén hatalmas küzdelemben a somogyi tűzoltók bizonyultak a legjobbnak és vehették át a megérdemelt aranyérmet.

A versenyen az induló csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legeredményesebb csapatnak járó kupát a főváros és Csongrád-Csanád megye előtt. A dobogóról éppen csak lemaradt Somogy megye egysége, őket pedig Pest megye és Heves megye követte a sorban.

Fotó: Somogy MKI