Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2021. november 22. 13:29

Tizenhat riasztása érkezett a mögöttünk álló hétvégén a Somogy megyei tűzoltóknak. A péntek és a szombat mozgalmasabban telt, a vasárnap viszont nyugodtan alakult a megyében. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, kémény- és szabadtéri tüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során egy téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken egy nemeskisfaludi családi ház cserépkályhájából áramlott vissza a füst a lakótérbe. A böhönyei önkormányzati tűzoltók eltávolították a még lángoló fűtőanyagot a tűztérből, majd hőkamerával átvizsgálták az égéstermék-elvezetőt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a fűtést a lakók egyéb módon meg tudták oldani.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó péntek délután az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszemes térségében. Műszaki mentés céljából a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egység áramtalanította a járművet és közreműködött a forgalmi akadály megszüntetésében. A kocsi két utasa nem sérült meg a balesetben.

Összeütközött két kisteherautó és egy személygépkocsi pénteken a 7-es főúton, Balatonvilágos közelében. Az egyik járműbe beszorult egy ember, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Őt a siófoki hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd áramtalanították a két kisteherautót.

Szombat éjszaka, kétszáz négyzetméteren összehordott zöldhulladék égett öt négyzetméteren. A tűz veszélyeztette a közeli fás, bokros területet. A kaposvári hivatásos tűzoltók rövid idő alatt, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Siófokon egy üres telken, harminc négyzetméteren zöldhulladék égett szombaton. A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet és megakadályozták, hogy a lángok tovább terjedjenek a közeli lakóépületekre.

Vízelvezető aknába esett, ahonnan önerejéből nem tudott szabadulni egy macska vasárnap délelőtt Siófokon a Vak Bottyán utcában. A város hivatásos tűzoltói felnyitották az aknafedelet és kiszabadították a bajba jutott állatot.

 

Fotó: Balatonboglár ÖTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap