Ismét a társasházak tűzvédelméért kampányol a katasztrófavédelem

2021. november 24. 14:35

A mai napon kezdetét vette az a háromnapos konzultációsorozat, melyet a katasztrófavédelem minden évben megszervez a társasházban élők biztonsága érdekében. A barcsi, marcali, kaposvári és siófoki katasztrófavédelmi kirendeltségek november 24. és 26. között elsősorban telefonon és emailen várják a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok kérdéseit a témával kapcsolatban.

Az országos programsorozat Somogy megyei sajtótájékoztatóján Gulyás László tűzoltó ezredes, a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője kiemelte: a katasztrófavédelem célja a tűzvédelmi ismeretek bővítése, amely a fűtési szezonban hatványozott figyelmet érdemel a lakóközösségek tekintetében.

A társasházak tűzvédelme a katasztrófavédelem és a lakók közös érdeke egyaránt — hangsúlyozta Dr. Suskovics Evelin tűzoltó főhadnagy a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadója. A fórum kiemelten foglalkozik a kémények és gázkészülékek használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, rácsos lezárásokkal, tárolási szabályokkal és a tűzvédelmi szabályok megismertetésével.

Egy lakástűz esetén csak néhány perc áll a lakók rendelkezésére, hogy felmérjék a helyzetet és biztonságosan elhagyják otthonukat, mielőtt az teljesen füsttel telítődne. A telepített füstérzékelő a helyiségben jelentkező füstöt azonnal érzékeli, és még időben riasztja a benntartózkodókat, így lehetőség nyílik a tűzoltás megkezdésére vagy az égő lakásból a biztonságos távozásra, a lakóközösség azonnali figyelmeztetésére, valamint a 112-es segélyhívó számon a tűzoltóság értesítésére.

A katasztrófavédelmi kirendeltségek elérhetőségei:

Megnevezés

Vezető

Telefon

E-mail

Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Oblián Gábor tűzoltó alezredes

(+36-82) 463-128

onepf.xx@xngirq.tbi.uh

Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Gulyás László tűzoltó ezredes

(+36-82) 410-333

xncbfine.xx@xngirq.tbi.uh

Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Kóbor Csaba tűzoltó alezredes

(+36-85) 515-280

znepnyv.xx@xngirq.tbi.uh

Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Oláh László tűzoltó alezredes

(+36-84) 310-938

fvbsbx.xx@xngirq.tbi.uh

 

Fotó: Somogy MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap