VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokság

2022. május 20. 11:20

A tatabányai próbatételről a somogyi indulók sem hiányozhattak. Öten tűzoltó védőfelszerelésben, ketten pedig sportfelszerelésben álltak rajthoz.

Négy korcsoportban női és férfi kategóriában mérettették meg magukat a versenyzők. Elsőként a teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya több, mint húsz kilogrammot tesz ki. Noha, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. Kipirosodva és megizzadva ugyan, de széles mosollyal az arcán, elsőként ért a célba a 41-50 éves korosztályban Kiss János, a Bolhási Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében, ahogy tagtársa Szőke Hanna is a leggyorsabbnak bizonyult a legfiatalabb hölgyek között. A marcali Garai Ferenc tűzoltó őrmesternek ezüstérmet akasztottak a nyakába a 18-30 éves korosztályban elért második legjobb eredményéért. A próbatételt szép időeredménnyel zárta a szintén marcali Böjtös Richárd tűzoltó főhadnagy és a barcsi Rácz Csaba tűzoltó alezredes is.

Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akiknek a hőmérséklet folyamatos emelkedése miatt szintén óriási megpróbáltatás volt felfutni a célig. Somogy megye képviseletében dr. Gelencsér András tű. alezredes ötödik helyezést ért el a 31-40 éves korosztályban, ugyanakkor Rózsa Róbert tűzoltó főtörzsőrmester a 41-50 kategóriában is eredményesen szerepelt a bajnokságon. 

Fotó: Marcali HTP és Varga Mihály Sebestyén tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap