Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2022. szeptember 19. 15:08

Tizennégy riasztásból tízszer műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, valamint egy tűzesetnél is szükség volt az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba az elmúlt három nap során még három téves jelzés is érkezett.

Balesethez riasztották a kadarkúti önkormányzati és a kaposvári hivatásos, valamint a KÖTÉL Egyesületet önkéntes tűzoltóit péntek délután. Alig fél órával később egy újabb műszaki mentés miatt kérték a megyeszékhely tűzoltóinak segítségét, Szentbalázs külterületén ugyanis árokba hajtott és felborult egy személyautó. A gépkocsi két utasa nem sérült meg. A jármű elszállításáról autómentő gondoskodott.

Szombaton délelőtt egy letört faág miatt kérték a marcali tűzoltók segítségét Mesztegnyőn, mert az az úttestre lógott és akadályozta a közúti közlekedést. Az egység rövid idő alatt lefűrészelte az ágat, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Egy terepjáró borult árokba szombaton délután Szőcsénypusztánál. A jármű vezetője a baleset során nem sérült meg. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd az autómentővel közösen a kerekeire állították. Ezzel az esettel egy időben Komlósdra riasztották a barcsi hivatásos tűzoltókat, ahol az út szélén parkoló autónak ütközött egy Barcs felé haladó jármű. Az ütközést követően a mentők a sofőrt kórházba szállították. A parkoló autóban senki sem tartózkodott. A tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Letért az útról és árokba csapódott egy személyautó vasárnap délután, Öreglak külterületén. A balesetet követően a jármű három utasa ki tudott szállni a gépkocsiból, ám a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Bútorokból álló szeméthalom égett vasárnap este Marcali, Dózsa György utcájában. A lángok egy villanyoszlopra is veszélyt jelentettek, de a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a tüzet.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap