Több településen is lángra kapott a nádas

2023. március 15. 12:34

A napokban több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották a somogyi tűzoltókat.

A kerti, zöld hulladékot akarta elégetni hétfőn délelőtt egy bedegkéri lakos, ám a tűz továbbterjedt a kertjéből. Mintegy kétszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, amikor a tabi önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységnek sikerült rövid idő alatt megfékezni a tüzet. Nemsokkal később azonban Bábonymegyeren is szükség volt a beavatkozásukra, ott fél hektáron égett a nádas.  

Szenyérnél is a nádas lángolt foltokban, ezért riasztották hétfőn éjszaka a böhönyei önkormányzati tűzoltókat. A kedd reggeli órákban azonban újabb bejelentés érkezett a településről: ezúttal két hektáron égett egy fás, bokros terület. A marcali hivatásos és a böhönyei önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel dolgoztak a lángok elfojtásán, sőt a nehezebben megközelíthető helyeken bevetették a mocsárjárót is. Az egységek megakadályozták, hogy a tűz elérje a közeli erdőt.

Kedd reggel Siófok, Kató utcája végén is égett az aljnövényzet mintegy ötszáz négyzetméteren, veszélyeztetve a közeli erdősávot. A siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg a tüzet.

Fotó: Tab ÖTP, Marcali HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap