Elstartolt a „Ne feledkezz meg a biztonságról” program

2023. szeptember 26. 10:49

A Biztonság Hete alkalmából indított előadássorozatot a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A célközönség pedig ezúttal a nappali ellátásban résztvevő idősek.

Nagy érdeklődés övezte a taszári szépkorúak részéről azt az előadást, amelyet Somogyi Tamás tűzoltó főhadnagy tartott számukra. A művelődési házban olyan hasznos információkkal gazdagodtak a helyi idősek, hogy: miként tudják elkerülni, hogy túlterheljék otthonuk elektromos hálózatát; melyek azok a figyelemelterelő tényezők, amelyek legtöbbször a tűzhelyen vagy a sütőben szénné égett ételekhez vezetnek.  

A szennai kultúrházban is főként a lakástüzek kiváltó okairól beszélt a katasztrófavédelmi megbízott. Így szóba került a közelgő mindenszentek is, amelynek időszakában sokan a lakásban gyújtják meg az emlékezés gyertyáját és elfelejtik azt eloltani. Az előadás során elhangzott az is: a 112-es segélyhívó számot csak valós baj esetén tárcsázzunk!  

Az érdeklődők számos kérdést tettek fel a főhadnagynak a kéménysepréssel és a kerti hulladék égetésével kapcsolatban is. Az előadássorozat következő állomása Simonfa és Bárdudvarnok lesz. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap