Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2023. november 20. 13:17

Tizennégy esetben volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására a hétvégén. Négy tűzesethez és tíz műszaki mentéshez riasztották az egységeket.

Árokba csúszott egy nyerges vontató péntek reggel Enying belterületén. A siófoki hivatásos tűzoltók megtámasztották a szerelvényt, megakadályozva, hogy a vízelvezetőbe boruljon, majd a székesfehérvári tűzoltódaru segítségével visszaemelték a kamiont az útra. A napelemekből álló rakomány nem sérült meg a baleset során.

Kigyulladt egy elektromos berendezés egy böhönyei üzemben. A tűzoltók kiérkezése előtt a dolgozók porral oltóval megpróbálták megfékezni a tüzet, de nem jártak sikerrel. A százötvenöt munkavállaló épségben elhagyta az épületet, a böhönyei önkormányzati tűzoltók pedig rövid idő alatt elfojtották a lángokat.

Lángra kapott a teraszon tárolt tűzifa péntek délután egy somogyjádi lakóháznál. A szomszédok megkezdték a tűz oltását egy kerti locsolóval és áramtalanították az épületet. A tüzet a kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg, amely károsította a teraszra nyíló ablakokat, a szigetelést és a tető egy részét. A tulajdonos időben elhagyta az épületet, az eset során senki sem sérült meg.

Két autó ütközött össze Marcali Bene utcájában. A járművekben összesen hárman utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Árokba borult egy gépkocsi szombaton, a 68-as főúton, Ötvöskónyi és Nagyatád között. A járműben csak a sofőr utazott, aki a balesetet követően saját erejéből ki tudott szállni. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították az autót.

Macskát mentettek a nagyatádi hivatásos tűzoltók Döbrögpusztán. Kútba esett a négylábú, ahonnan csak azt követően tudták felhozni a tűzoltók, hogy megbontották a kútkávát, majd heveder és mentőkötél segítségével leereszkedtek a mélybe. Az állat hat métert zuhant, de nem esett baja.

Felborult egy kisteherautót szállító tréler vasárnap délután az M7-es autópályán, a Nagykanizsa felé vezető oldalon, a Kőröshegyi völgyhídon. Az úttestet hűtőfolyadék és törmelékek borították be, ezért az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták. A műszaki mentést a siófoki és a marcali hivatásos tűzoltók végezték. A járműben csak a sofőr utazott, aki a baleset során nem sérült meg.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap