Új felszerelőkkel bővült a somogyi tűzoltók nagy családja

2024. február 05. 14:40

Két beosztott tűzoltóval gyarapodott a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya. A nemrégiben esküt tett tűzoltókat hétfő délelőtt köszöntötték az igazgatóságon.

Február elsején tettek fogadalmat a frissen kiképzett tűzoltók, akiknek öthónapos képzése a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában megtartott kibocsátó ünnepséggel zárult.

A frissen végzett somogyi tűzoltókat ma Krám István tűzoltó ezredes köszöntötte Kaposváron. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgató úgy fogalmazott: nagyon szép hivatást választottak a fiatalok, ám munkájuk során többször fognak találkozni szomorú esetekkel is, amelyek feldolgozásában új családjuk, a szolgálati csoportjuk fogja a legtöbb segítséget nyújtani.

Tompos Gábor tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő eddig is figyelemmel kísérte az újoncok kiképzését, ám úgy fogalmazott, hogy a tanulási folyamat még most sem ért véget. Az elöljárók elvárása, hogy a tűzoltók saját érdekükben is folyamatosan fejlesszék tudásukat, ismerkedjenek a legújabb technológiai fejlesztésekkel, bővítsék szakmai tudásukat.

Landor Patrik tűzoltó őrmester a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát erősíti és első szolgálati napján már átesett a „tűzkeresztségen”. Első bevetése során egy lakásba kellett bejutnia, amelynek – a hamarosan 100. születésnapját ünneplő – lakóját nem érték el a szomszédai. Patrik létrán felmászott az érintett lakás erkélyére, betörte az ablakot, így jutott be a lakásba, majd beengedte a mentőket a tulajdonoshoz. Patrik gyermekkori vágya az volt, hogy rendőr, tűzoltó vagy katona lesz. A rendészeti szakközépiskolában azonban világossá vált számára, hogy a tűzoltói pálya az ő útja, így az ötödik év elvégzését követően megbirkózott a tűzoltó képzés felvételi követelményeivel.

Csizmadia Norbert tűzoltó őrmester a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának tagja. Éles esethez ugyan még nem vonult, de a siófoki térség beavatkozásairól már sokat hallott, és arra számít, hogy első szolgálati napján szabadtéri tűzhöz vagy balesethez szinte biztosan kell vonulnia társaival. A harminckét éves fiatalembert a tűzoltói hivatás szépsége vonzotta, az hogy embertársain segíthet.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap