Somogyi tűzoltók az I. Jótékonysági Concept2 Challenge Day-n

2024. február 13. 15:22

A Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagja is próbára tette magát a Magyar Tűzoltósport Egyesület idei első jótékonysági viadalán. A verseny indulói hozzájárultak a budapesti mozgásjavító intézmény ifjú növendékeinek sportszervásárlásához.

Több héten át készült a két önkéntes tűzoltó a budapesti versenyre. Böhönyéről Kaposvárra utaztak hetente háromszor, ahol egy edzőteremben teljes védőfelszerelésben gyakoroltak a kihívásra. 

A hétvégi megmérettetést tűzoltó sisakban, védőruhában, csizmában és légzőkészülékkel a hátukon kellett teljesíteni. Az első felvonásban egy BikeErg típusú gépen 1000 métert kellett tekerniük, majd egy evezőgépen 500 métert teljesíteni, végül a záró feladat során egy SkiErg típusú gépen 500 métert síeltek. A nehézségi fok mindhárom feladatnál szabadon választható volt.

Kopácsi Zsolt STRONG Veteran kategóriában 2. helyezést, Szita Ferenc pedig STRONG Oldies kategóriában 6. helyezést ért el. 

A nevezési díjakból befolyt összegből sikerült megvásárolni a mintegy fél millió forint értékű ergométert a mozgássérült gyerekeknek. 

Gratulálunk a somogyi tűzoltóknak! 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap