Fényesen csillog lépcsőfutóink nyakában az érem

2024. május 17. 13:05

Négy somogyi tűzoltó képviselte a vármegyét a IX. Országos Turul Lépcsőfutó Bajnokságon, akik védőruhában álltak rajtvonalhoz.

Több, mint 150 induló rohamozta meg a tatabányai Kő-hegyet, illetve annak lépcsőit. A 419 lépcsőfok egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést rótt a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújtott egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve. A mezőnyből leggyorsabban célba érkező versenyzőket négy korcsoportban, férfi és női kategóriában, sportruhában és tűzoltó védőruhában futó szekciók szerint díjazták.

Szőke Hanna (Bolhás ÖTE) 7 perc 23 másodperc alatt ért fel a „hegytetőre”, ezzel a második helyet szerezte meg a védőruhában induló hölgyek között. 

A 31-40 év közötti védőruhát viselő férfiak között Vidák Balázs tűzoltó alezredes, barcsi tűzoltóparancsnok 5 perc 31 másodperc alatt teljesítette a versenyt, amely a nyolcadik legjobb időeredménynek számított. Ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület) pedig – mindössze négy másodperccel lemaradva a dobogó legtetejéről – ezüstérmet zsebelt be. 

Huszonhárom, 41 és 50 év közötti férfi tette próbára magát a nem mindennapi megmérettetésen, köztük Kiss János (Bolhás ÖTE), akit ezúttal sem talált legyőzőre. 4 perc 28 másodperc alatt küzdötte le a majd’ félezer lépcsőfokot.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap