Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2024. május 21. 12:46

Hét tűzeset mellett tizenhat műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a pünkösdi hétvégén. Legtöbb esetben balesetekhez riasztották az egységeket.

Pénteken útra dőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók Mernyén, Patalomban, Kaposváron és Ádándon is. Imremajor és Csisztafürdő között pedig vasúti sínekre dőlt fát fűrészeltek össze a balatonboglári önkormányzati tűzoltók. Az esti órákban lángoló szemetes konténerhez riasztották a siófoki hivatásos tűzoltókat, városuk Fő utcáján gyulladt meg a tároló.

Szombat délelőtt egy parkoló autóba hajtott egy másik személygépkocsi Kéthelyen. A 68-as főút belterületi szakaszán, a Magyari utcában történt balesetnél az egyik jármű fel is borult. A marcali hivatásos és a kéthelyi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést, kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították azt. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szombaton a déli órákban Balatonlellén, a 7-es főút belterületi szakaszán, a Rákóczi úton ütközött össze két személyautó. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során az egyik autó utasa megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Meggyulladt egy trágyadomb az ádándi halastónál. A lángokat a siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Kőröshegyen, a Petőfi Sándor utcában, ahova a helyi önkéntes és a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották. Az ütközés következtében a jármű akkumulátora kiszakadt, az úttestre motorolaj és hűtővíz folyt. Az egységek felitattak a járműből kifolyt anyagokat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Összeütközött három személyautó hétfőn az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszárszó térségében. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen öten utaztak. A baleset során egy utas megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap